Industry Wire

Geplaatst door KAPOOOW

KAPOOOW kleedt dierenstandbeelden in Leiden aan voor nieuwe campagne Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde in Leiden heeft sinds afgelopen vrijdag een nieuwe tentoonstelling: DierenAcademie. Hierin staat de mens-dierrelatie centraal en leren bezoekers om vanuit andere perspectieven naar de wereld, de mens en zichzelf te kijken. De dieren zijn op deze academie de leraren. De bezoekers zijn de leerlingen. Reclamebureau KAPOOOW is door Museum Volkenkunde gevraagd om de promotiecampagne van de nieuwe tentoonstelling te ontwikkelen.

In de veelzijdige campagne duiken overal dierendocenten van de DierenAcademie op. In levensgrote printuitingen met dierenpoppen, een stop-motion video voor social media en een instafilter voor (huis)dieren; waarmee families de voorpret al kunnen beleven door hun eigen huisdier tot dierendocent om te toveren, compleet met klaslokaal. Afgelopen donderdag ging de fysieke campagne van start en werden alle dierlijke standbeelden in het centrum van Leiden voor één dag omgetoverd tot de dierendocenten van de DierenAcademie. Zij kregen de kleren van de docenten aan, wat ontzettend positief werd ontvangen door voorbijgangers.

Pim Burgers, Brandmanager Museum Volkenkunde: “Wat als je meester een olifant was? Of je juf een kraanvogel? In de DierenAcademie maak je het mee. Twaalf dieren hebben bij ons hun eigen lokaal, ingericht met voorwerpen en verhalen van mensen die met het dier samenleven. De docenten leren bezoekers om door de ogen van de dieren naar de wereld te kijken. Met één serieuze les: mensen, zorg dat we samen in leven blijven op deze planeet. Zonder ons redden jullie het niet. Deze serieuze les wordt op een positieve, interactieve manier uitgelegd met in elk lokaal een spel, opdracht of activiteit. KAPOOOW heeft dit knap weten te vertalen naar een interactieve campagne (met humor!), waarbij er gebruik is gemaakt van fysieke objecten; zoals de dierenpoppen. Hierdoor komt onze tentoonstelling in de campagne tot leven.”

Daniel van Breda, co-owner KAPOOOW: “Museum Volkenkunde staat, als een van de oudste volkenkundige musea ter wereld, midden in de actualiteit. De opdracht was het familievriendelijke museum landelijk op de kaart te zetten en een campagne te bedenken waardoor families naar de DierenAcademie willen komen. Het meest belangrijke onderdeel binnen de communicatie is uiteraard de dierlijke docent. Alle campagne-uitingen zijn met de “echte” miniatuurdieren en objecten vormgegeven. We hebben alles zelf in huis gemaakt; van de fysieke docentenpoppen (olifant, mestkever en condor) tot de digital Instagramfilter. Door realistische elementen uit het campagnebeeld van de DierenAcademie tot leven te laten komen in de animatie en poster, bereiken we zowel ouders als kinderen.”

Video van de campagne: https://vimeo.com/718237484

KAPOOOW werkt voor het Nationaal Museum van Wereldculturen, waaronder het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde.

Meer informatie: www.volkenkunde.nl | www.kapooow.nl

Klant: Museum Volkenkunde – Nationaal Museum van Wereldculturen
Verantwoordelijk bij klant: Pim Burgers
Bureau: KAPOOOW
Strategie en Creatie: Daniel van Breda en Remco Dongor
Regie: Daniel van Breda
Art directie: Niels Raatjes
Stop-Motion en Postproductie: KAPOOOW
Development: KAPOOOW

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht