Industry Wire

Geplaatst door Kelly Services

Kelly Services stelt in internationaal onderzoek: Werk heeft invloed op gezondheid Nederlandse werknemers

Uit het onderzoek- uitgevoerd in opdracht van Kelly Services, internationale speler op het gebied van Human Resources – blijkt dat gebrek aan erkenning en slecht arbeidsmoreel oorzaken zijn van gezondheidsproblemen, stress en slapeloosheid.
Het onderzoek geeft de meningen weer van meer dan 115.000 mensen in 33 landen, inclusief Nederland.

Volgens Sharon Montsanto, Marketing Manager Benelux bij Kelly Services, blijkt dat de werkomgeving een grote invloed heeft op de manier hoe mensen naar hun eigen gezondheid en welzijn kijken. “Voor veel werknemers geldt dat het werk een duidelijk effect heeft op hun gezondheid. Mensen brengen veel van hun tijd door op de werkvloer. Daarom is het verstandig om te kijken welke mogelijkheden er zijn om werk en gezondheid in balans te brengen”, aldus Montsanto.

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:
• 29% van de respondenten zegt dat het werk hen ziek of
ongezond maakt;
• 13% geeft toe dat men zich heeft ziek gemeld zonder daadwerkelijk ziek te zijn;
• 28% wordt een schuldgevoel gegeven wanneer men zich ziek meldt en op dat moment ook ziek is;
• 46% van de mensen die zich hebben ziek gemeld, krijgt die dagen uitbetaald;
• 72% van de ondervraagden vindt dat de werkgevers verantwoordelijkheid moeten nemen voor het bijdragen aan de gezondheid en fitheid van de werknemers.

De belangrijkste oplossingen voor deze problemen zijn, volgens de werkenden, onder andere flexibele werktijden, toegang tot een sportschool en minder stress binnen de werkomgeving. Niet alle mogelijk oplossingen zouden op kosten van de baas hoeven te zijn. Verder zeggen de werknemers dat ‘betere communicatie met de staf’ ook zou bijdragen aan een betere gezondheid.

“Het is in het belang van een organisatie om de gezondheid en het welzijn van de werknemers als een prioriteit te zien. Een gezonde werkomgeving zorgt namelijk voor hogere productiviteit, lagere absentie en een positievere instelling”, aldus Sharon Montsanto
Ondanks de uitkomsten van het onderzoek, zegt 87% van de Nederlandse respondenten dat hun huidige gezondheid ‘goed’ is of zelfs ‘erg goed’.

Kelly Services, Kerkplein 3, 2513 AZ DEN HAAG
Telefoon: 070 – 426 28 00, website: www.kellyservices.nl

Over Kelly Services
Als wereldwijde speler op het gebied van Human Resources, richt Kelly Services zich op werving en selectie van tijdelijk en vast personeel, on-site management en HR-oplossingen. Vertegenwoordigd in 37 landen wereldwijd, waaronder Nederland met 19 locaties, staat Kelly Services in de top-5 van ‘s werelds grootste uitzendorganisaties.

Kelly Services biedt personeelsoplossingen en -diensten voor opdrachtgevers in tal van sectoren zoals: accountancy en finance, call center, kantoorservices, marketing, ICT, (lichte) industrie, techniek, wetenschap en farmacie, onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast zijn er drie business units voor personeelswerving binnen enkele specifieke markten: Kelly Information Technology Resources, Kelly Financial Resources en Kelly Scientific Resources. HR-oplossingen worden via de divisie Kelly Outsourcing & Consulting Group aangeboden.

________________________________________________
Voor meer informatie m.b.t. het onderzoek of overige redactionele informatie:
Influx PR – Suzanne Weuring / Jakob Brons – Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.
Tel.: 055 366 3034, e-mail: kellyservices@influx-pr.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht