Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Keukenhof en Samsung slaan handen ineen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Schiphol, 25 april 2024 – Keukenhof en Samsung hebben gisteravond voor de eerste keer ooit de Keukenhof deuren geopend in het donker, om een unieke foto-ervaring te bieden voor een select gezelschap. Na zonsondergang konden bezoekers het park bewonderen, dat door het werk van een lichtkunstenaar een betoverende transformatie had ondergaan. Lichtgevende vliegjes die over de iconische bloemenvelden bewogen, zorgden voor een spectaculair schouwspel. Met de Samsung Galaxy S24-serie, voorzien van de revolutionaire Nightography camerafunctie, was het mogelijk om hier haarscherpe foto’s van te schieten.

Bas Meelker, een van de meest toonaangevende landschapsfotografen van Nederland (zijn foto’s zijn o.a. gepubliceerd in National Geographic en je kunt hem kennen van bijvoorbeeld Het Perfecte Plaatje en Vroege Vogels), was aanwezig om bezoekers tips te geven voor het maken van de beste nachtfoto’s met Nightography. “De mogelijkheid om je meest bijzondere momenten vast te leggen, ongeacht de omstandigheden, is wat de Nightography-functie mogelijk maakt,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Met de Space Zoom op de Galaxy S24-toestellen worden foto’s altijd schitterend, zelfs als je flink inzoomt. Dat betekent dat zelfs de maan spectaculair en gedetailleerd kan worden vastgelegd – precies wat je nodig hebt voor bijzondere avonden zoals deze onder een volle maan. We zijn verheugd om deze mogelijkheden nu op zo’n unieke manier te kunnen presenteren. Onze samenwerking met Keukenhof is een prachtige manier om de Nederlandse heritage te eren met een moderne innovatieve twist.”

Jaarlijks trekken meer dan een miljoen bezoekers naar de Keukenhof, een iconische Nederlandse attractie dankzij haar kleurrijke tulpenvelden. Mensen reizen van over de hele wereld om het perfecte plaatje te schieten. Keukenhof is, na de Efteling, zelfs de populairste Instagram hotspot van Nederland[1]. Het is uniek om de tulpenvelden helemaal voor jezelf te hebben, omgeven door een magische sfeer bij het licht van de volle maan en daar haarscherpe foto’s te kunnen maken met behulp van een topfotograaf en de Samsung Nightography camera. ‘’Keukenhof bestaat dit jaar 75 jaar’’, zegt Tom Schreuder, Commercieel manager bij Keukenhof. ‘’Het is dan ook een mooie gelegenheid om iets te doen wat in die 75 jaar nog nooit eerder is gedaan – het openen van de Keukenhof deuren in het donker. Dit biedt de aanwezigen de kans om het park op een compleet nieuwe manier te beleven.”

Nieuw tijdperk van mobiele AI
Met Samsung Galaxy S24-serie is een nieuw mobiel tijdperk aangebroken door de toevoeging van AI. Galaxy AI bracht functies zoals Circle to Search met Google voor directe informatie bij elk beeld. De communicatiemiddelen voor het wegnemen van taalbarrières, zoals Live Translate, Chat Assist en Interpreter, hebben de dagelijkse levens van veel gebruikers makkelijker gemaakt. Photo Assist, gebaseerd op de ProVisual Engine, is een gewaardeerde creatieve tool. Samsung is altijd al geliefd om zijn geavanceerde nachtcamera functies. Op de S24 is Nightography nu scherper dan ooit met Space Zoom. Ook de nieuwe AI-bewerkingstool Edit Suggestion denkt met je mee door voor elke foto suggesties voor verbeteringen voor te stellen.

Voor de lezers die niet bij Night at Keukenhof aanwezig waren, deelt Bas hier zijn 5 beste tips voor het maken van de mooiste nachtfoto’s met de Samsung Galaxy S24-serie:
Maak je een landschapsfoto? Zet dan je vergroting op 0,6 voor een zo weids mogelijke foto.
Maak gebruik van een voorgrond onderwerp of inlopende lijnen in je foto. Dat nodigt mensen uit om ‘je foto in te stappen’ en maakt je foto een stuk spannender.
Varieer met je standpunt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een heel laag standpunt kiezen om veel diepte in je foto te creëren. En als je de foto maakt in de portretstand (staand) kun je de diepte in je foto nog verder vergroten.
Vergeet niet de lenzen achter op je telefoon regelmatig schoon te maken. Dat voorkomt wazige en onscherpe foto’s.
Zet je flitser uit. Natuurlijk licht geeft meestal veel mooiere foto’s.

[1] Op basis van Preply onderzoek.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Over Keukenhof
Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie. Kijk voor meer informatie op https://keukenhof.nl/nl/.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht