Industry Wire

Geplaatst door KinkFM

KINK lanceert podcastreeks over legendarische Britse club Hacienda

Op 21 mei 2022 is het precies veertig jaar geleden dat Factory Records de deuren van de club Haçienda in Manchester openden. De club stond ondermeer aan de basis van de Madchester-scene en is onlosmakelijk verbonden aan de opkomst van acts als New Order, The Happy Mondays en The Stone Roses. KINK lanceert om deze mijlpaal te vieren een zesdelige podcastreeks, ‘Op bedevaart naar de Haçienda’. De eerste twee delen komen zaterdag 21 mei online, daarna elke volgende week een nieuw deel.

Podcastmakers Rens Dietz en Hub Haenen duiken veertig jaar in de geschiedenis van Factory Records, de Haçienda en de opkomst én ondergang van Madchester. Ze leggen middels spraakmakende interviews bloot hoe de sobere punk overging in optimistische house – waar we vandaag de dag in Nederland nog altijd de vruchten van plukken.

Bij de reeks van zes podcasts verschijnt ook een E-book, te downloaden op kink.nl/hacienda.

Om de lancering van ‘Op bedevaart naar de Haçienda’ luister bij te zetten, presenteren Dietz en Haenen samen met KINK-dj Tim Op het Broek zaterdag 21 mei vanaf 14 uur de Haçienda 40, met de veertig meest spraakmakende tracks die verbonden zijn aan de Legacy van de club.

Radiostation KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK is er ook themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht