Industry Wire

Geplaatst door ThinkWise

Klanttevredenheid van Drillmasters verbeterd door low-code ERP-oplossing van Thinkwise

Apeldoorn, 6 augustus 2018 –Thinkwise, leverancier van low-code modelgedreven software heeft een ERP-oplossing gerealiseerd voor Drillmasters. Dit bedrijf is specialist in het produceren en herslijpen van boren, frezen en speciale gereedschappen voor de verspanende industrie. Drillmasters koos voor een low-code ontwikkelde ERP-oplossing van Thinkwise en noemde het Drillmasters IMS. Hiermee wordt het gehele proces vastgelegd, van het ophalen van botte boren tot en met het weer afleveren van de herslepen boren. Zodoende werkt het bedrijf efficiënter en accurater en kan het een betere service aan zijn klanten bieden.

Drillmasters houdt zich van oorsprong bezig met het herslijpen van boren en frezen, en rekent met name veel vliegtuigbouwers tot zijn clientèle. Met een eigen transportdienst haalt het bedrijf wekelijks gebruikte boren op bij klanten, die vervolgens gesorteerd, geslepen, verpakt, en weer uitgeleverd worden. Dit is de slagader van het proces waar Drillmasters in gespecialiseerd is. Verder bestelt het bedrijf ook materiaal voor nieuw te maken boren.

Vervangen Excel

Drillmasters was op zoek naar meer structuur in zijn bedrijfproces en zocht een nieuwe ERP-oplossing als vervanging voor het zelf ontwikkelde Excel-systeem. Een belangrijk onderdeel van het proces is het sorteren en tellen van de boren. Tot voor kort was dit een ingewikkeld en inefficiënt proces, waarbij een gebruiksonvriendelijke Excel-applicatie werd gebruikt. Leon Moonen, Managing Director van Drillmasters: “Medewerkers waren veel tijd kwijt aan het overtypen van lijstjes met de handmatig gesorteerde boren naar het boekhoudsysteem van AFAS Online, zodat de facturen verstuurd konden worden.”

Thinkwise Testdrive overtuigend

Drillmasters nam Thinkwise in de hand nadat men door de Testdrive overtuigd was geraakt van de mogelijkheden van het low-code platform. Thinkwise had daarvoor een demo gemaakt met daarin de

globale schermopbouw en de procesafwikkeling van de twee verschillende bedrijfsprocessen van Drillmasters. Zo kregen de medewerkers van Drillmasters een goed beeld van het nieuwe systeem. Niet alleen qua workflow, maar ook hoe detailinformatie uit diverse externe bestanden (zoals herslijpinstructies van klanten en instelgegevens voor machines) op de juiste plaatsen in het proces wordt weergegeven. Thinkwise slaagde er vervolgens met de expertise van zijn consultants in om het bestaande Excel-systeem binnen een paar maanden tijd te moderniseren met het Thinkwise-platform.

ERP-oplossing met ondersteunende applicatie

De modernisering met het Thinkwise-platform heeft geresulteerd in een nieuwe ERP-oplossing. Deze ondersteunt alle kernprocessen in de bedrijfsvoering. Zo worden artikelgegevens inclusief tekeningen vastgelegd, verkoopcalculaties gedaan, verkoop-en productieorders gemaakt en materialen ingekocht. De informatie die daaruit voortkomt wordt gebruikt om de voorraad te beheren en uiteindelijk te factureren. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar AFAS Online voor de financiële boekhouding.

De informatie die bij het sorteren en tellen van boren en frezen wordt verzameld is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces en vormt de basis voor de uiteindelijke facturatie naar de klant. De tellingen worden bovendien direct ingevoerd en verwerkt op een tablet via een ondersteunende Thinkwise-app. De tablet app is dusdanig procesmatig opgebouwd dat het personeel een telling met een minimaal aantal handelingen bij een verkoop/productieorder kan registreren.

Verbeterde klanttevredenheid

Na een snelle en probleemloze implementatie van de nieuwe ERP-oplossing en de tablet app, die onderdeel van het systeem is, heeft Drillmasters een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt. Daarmee wordt niet alleen tijd bespaard, maar het zorgt bovendien voor meer accuraatheid. Moonen: “Doordat we beter inzicht hebben in het hele proces en iedereen met dezelfde statussen werkt, weten we beter hoeveel boren we op welk moment afleveren en wat er bijgeslepen moet worden. Hierdoor zijn onze leveringen completer en betrouwbaarder. Er blijft minder vaak een incomplete levering liggen. Hierdoor zijn onze klanten blijer en dat is een grote winst. Een bijkomend voordeel is dat we nu ook helemaal papierloos werken.”

###

Over Drillmasters

Drillmasters is op het gebied van boren en frezen een full servicepartner. Het bedrijf biedt zijn specialistische kennis, hoogwaardige kwaliteit en nauwkeurige uitgebreide service aan opdrachtgevers uit de onder meer de vliegtuigindustrie, machinebouw en automotive. De belangrijkste klanten zijn vliegtuigbouwers zoals Airbus en Fokker. Drillmasters is gevestigd in Maastricht. Het bedrijf is onderdeel van de Regout Group. Meer informatie: www.drillmasters.nl.

Over Thinkwise

Thinkwise is leverancier van een eigen low-code ERP-softwareplatform waarmee eenvoudig en snel bedrijfssoftware gerealiseerd wordt die nooit meer veroudert. Deze flexibel aanpasbare software is altijd direct beschikbaar voor Windows, web en mobiele toepassingen en draait gegarandeerd op toekomstige technologieën. Naast het realiseren van bedrijfssoftware verkoopt Thinkwise zijn platform ook in licentievorm aan softwareleveranciers die hiermee eigen softwareoplossingen voor hun klanten realiseren. Thinkwise is opgericht in 2002 en heeft vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht