Industry Wire

Geplaatst door Klusup

Klusup.nl: Alledaagse klussen en taken uitbesteden aan betrouwbare mensen in de buurt

In landen als Amerika, Australië en Duitsland is het een trend: druk bezette mensen die klussen uitbesteden aan minder druk bezette mensen in de buurt. Thanh Truong en Ming-Fai Wai introduceren het fenomeen in Nederland met Klusup.nl, een digitale marktplaats waar Nederlandse consumenten klussen en taken kunnen uitbesteden aan betrouwbare buurtgenoten. Denk aan het doen van boodschappen, het schoonmaken van het huis, het uitlaten van de hond of het repareren van een defecte computer. Klusup.nl screent de klusaannemers, de zogenaamde klusuppers, zorgvuldig door middel van een eenvoudig maar grondig screeningsproces waar gecontroleerd wordt op betrouwbaarheid en motivatie. Bekijk de video: http://youtu.be/mIapRQB1r48.

Werk-privé verhouding meer in balans
Door de economische crisis die gepaard gaat met een toenemende werkdruk is het aantal werknemers dat ontevreden is over de werk-privé verhouding wereldwijd gestegen met 7% ten opzichte van vorig jaar. In Nederland is 29% van de werknemers niet tevreden over de werk-privé balans. “Wij zijn Klusup.nl gestart omdat wij merkten dat steeds meer mensen geen tijd, weinig energie of gewoon helemaal geen zin hebben in alledaagse klussen. Toen ik nog bij de bank werkte, was ik dagelijks van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ‘s avonds van huis. Ik had weinig tijd om huishoudelijke taken te doen maar het moest wel gebeuren. Daarom bedachten Ming en ik dat het fantastisch zou zijn als je kleine klussen kunt uitbesteden aan betrouwbare mensen in de buurt zodat je meer tijd vrij kunt maken voor de dingen die er echt toe doen. Zo is Klusup ontstaan!”

Hoe het werkt
De klusaanbieder bepaalt zelf zijn budget voor de klus en klusuppers kunnen daarop reageren. De klusaanbieder kiest daarna met welke partij hij in zee gaat. Druk bezette mensen kunnen hun klus plaatsen in één van de 11 categorieën: administratie, bezorgen/ophalen, computer, dieren, huishoudelijk, tuin, verhuizen, verbouwen, verzorging, evenementen en overig. Klusuppers worden gescreend door middel van een ID-check en geselecteerd op basis van een video-interview.

De klusupper
De klusupper is de student in je flatgebouw, de fitte gepensioneerde om de hoek die gekort wordt op zijn pensioen of een werkloze die een centje wil bijverdienen. “Het is een win-win situatie: mensen die werken en te weinig tijd hebben voor alledaagse klussen worden geholpen, en mensen die tijd over hebben of een zakcentje willen bijverdienen kunnen direct via Klusup.nl aan de slag,” aldus initiatiefnemer Thanh Truong.

Over Klusup.nl
Klusup.nl is een initiatief van Thanh Truong (31) en Ming-Fai Wai (32). Truong werkte jarenlang in de sales bij een bank en Wai als software engineer en developer. Samen startten ze Klusup.nl met als doel het leven van druk bezette mensen leuker en plezierig te maken door taken en klusjes uit te kunnen besteden aan betrouwbare mensen. Klusup.nl is een online marktplaats waar druk bezette mensen hulp kunnen vragen aan betrouwbare mensen in de omgeving voor alledaagse klusjes en taken. Nederland is het eerste land waar Klusup beschikbaar is. Uitbreiding naar andere Europese landen staat in de planning.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht