Industry Wire

Geplaatst door KnowBe4

KnowBe4 Research presenteert onderzoeksrapport over Security Culture

Security Culture 2021-rapport laat zien dat veel medewerkers zichzelf overschatten in het herkennen van cyberincidenten

Utrecht, 13 april 2021KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties, presenteert de resultaten van zijn Security Culture 2021-rapport. Het rapport geeft inzicht in het niveau van de security culture van een organisatie. Een security culture heeft betrekking op de ideeën, gebruiken en sociale gedragingen van een groep die hun veiligheid of die van de organisatie beïnvloeden.

Voor het onderzoek werden meer dan 320.000 medewerkers, werkzaam bij 1872 organisaties wereldwijd, middels een online survey bevraagd over de security culture binnen hun organisatie. Hierbij werd onder andere gekeken naar de mate van alertheid op cyberincidenten, de behoefte aan securitytraining, de kennis op het gebied van wachtwoorden en de bereikbaarheid van IT-support.

Gebrek aan kennis over cybersecurity verhoogt kans op onveilig gedrag 
Van de 1161 managers die meededen aan het onderzoek, zegt 94% dat security culture het belangrijkste element is binnen hun beveiligingsstrategie. Dat is opmerkelijk hoog als je naar andere resultaten uit hetzelfde onderzoek kijkt.

Zo vindt één op de vijf medewerkers dat ze niet genoeg informatie over cybersecurity ontvangen en 30% van de medewerkers geeft aan het lastig te vinden om een IT-expert in hun organisatie te bereiken. Opvallend is ook dat 57% van de medewerkers denkt te weten wanneer ze gehackt zijn, terwijl veel cyberdreigingen zoals ransomware maanden onopgemerkt kunnen blijven voordat ze gedetecteerd worden. Dit wekt de indruk dat medewerkers zichzelf overschatten in het herkennen van cyberincidenten.

Uit de resultaten blijkt verder dat de kennis die medewerkers hebben van wachtwoorden tekort schiet. Ongeveer 24% van de medewerkers denkt dat korte en simpele wachtwoorden het risico op een aanval op de organisatie niet vergroten. Daarnaast zegt 12% van de medewerkers niet te begrijpen waarom het noodzakelijk is een wachtwoord regelmatig te wijzigen, als alleen zij zelf het wachtwoord weten. Bovendien slaat een alarmerend hoog percentage van 77% van de medewerkers wachtwoorden niet op een veilige manier op.

Inzicht in de security culture van een bedrijf is van groot belang. Uit een onlangs verschenen rapport van KnowBe4 Research blijkt dat organisaties met een ondermaatse security culture tot 52 keer meer kans hebben dat werknemers inloggegevens lekken. “Met dit jaarlijkse onderzoek willen we de meest uitgebreide analyse van gegevens over security culture bieden”, aldus Kai Roer, algemeen directeur van KnowBe4 Research.

Om het KnowBe4 Security Culture Report te downloaden, bezoek https://www.knowbe4.com/organizational-cyber-security-culture-research-report.

KnowBe4, leverancier van ’s werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing, wordt wereldwijd door meer dan 30.000 organisaties gebruikt. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awarenesstrainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-training op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Tienduizenden organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.

 

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht