Industry Wire

Koninklijke Hondenbescherming lanceert App tegen poepoverlast

De Koninklijke Hondenbescherming lanceert in samenwerking met Practica Nederland en Jaap de Vries Produkties de ‘Ruim je Rot App’. Deze ludieke App is een aantrekkelijk vormgegeven hondenpoepopruimspel. Het brengt de ‘spelregels’ en het belang van het opruimen van de hondenpoep op speelse wijze onder de aandacht.

‘Met deze gratis App willen we mensen bewust maken van het belang van opruimen’, aldus woordvoerder Just de Wit. ‘Hondenpoep leidt immers tot ergernis en kan ziekten veroorzaken. Bovendien bestaat het risico dat honden niet meer worden toegestaan in een gebied en dat is onnodig’, aldus de Wit.

Hondenpoep staat al jaren in de ergernis top tien van Nederlanders. Meer dan de helft van de Nederlanders ergert zich aan hondenpoep. Vaak veroorzaakt een kleine groep ‘niet-opruimers’ hinder voor veel anderen. Die anderen zijn vaak ook andere hondenbezitters, die wél opruimen. Onvoldoende kennis over het belang van ruimen en ergernis over de hondenbelasting kunnen een rol spelen bij het niet opruimen. Daar moet de Ruim je Rot App, die gratis is te downloaden in de Google Play Store en binnenkort ook gratis te downloaden is in de App Store, verandering inbrengen.

De Koninklijke Hondenbescherming stelt gratis een flyer ter beschikking, waarin naast de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om poep op te ruimen ook wordt gewezen op een actieve rol van gemeenten om de poepoverlast aan te pakken.

De Ruim je Rot App is mede tot stand gekomen dankzij Practica Nederland en Jaap de Vries Produkties. Practica Nederland ontwikkelt onder meer afvalbakken voor hondenpoep en zakjesdispensers onder de merknaam Belloo. Jaap de Vries Produkties is producent en leverancier voor duurzame producten die van toepassing zijn voor in het openbaar groen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht