Industry Wire

Geplaatst door Provincie Zuid Holland

Kunst uit de provinciale collectie thuis aan de muur? Bekijk op 19 januari vanaf 20.00 uur op www.veilingenvankunst.nl een preview van de kunstwerken die vanaf 26 januari online geveild worden.

Het betreft 170 kunstwerken uit de provinciale kunstcollectie met beperkte kunsthistorische waarde. Vanaf zondag 26 januari 21.00 uur worden de werken in twee rondes online geveild. De opbrengst wordt gebruikt voor het beheer en onderhoud van de te behouden provinciale kunstcollectie.

Provinciale kunstcollectie
De provincie beschikt over een kunstcollectie van circa 1100 werken. De collectie als geheel vertelt en verbeeldt een stuk van de provinciale geschiedenis en van de organisatie waar ze mee verweven is. Het doel van de zogenaamde ‘ontzameling’ is om de kwaliteit van de collectie te vergroten, zodat het verhaal erachter beter kan worden overgebracht.

De provincie Zuid-Holland beschikt over een kunstcollectie van circa 1100 werken. De collectie als geheel vertelt en verbeeldt een stuk van de provinciale geschiedenis en van de organisatie waar ze mee verweven is. Het doel van de zogenaamde ‘ontzameling’ is om de kwaliteit van de collectie te vergroten, zodat het verhaal erachter beter kan worden overgebracht.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht