Industry Wire

Geplaatst door Acties.nl

Kwart Nederlanders viert Kerst en Sinterklaas liefst zonder cadeaus

Oisterwijk, 23 november 2021 – Maar liefst vijfentwintig procent van alle Nederlanders geeft elkaar tijdens de feestdagen het liefst geen cadeaus meer. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.074 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Een vijfde van alle ondervraagden heeft weleens geprobeerd om een kerst- en/of sinterklaascadeau te ruilen of door te verkopen.

Opvallend genoeg verhandelen Noord-Hollanders (27 procent) en Zeeuwen (33 procent) hun presentjes het vaakst, terwijl Friezen (twaalf procent) het meest te spreken zijn over hun kerst- en sinterklaascadeaus. “Ik heb altijd geleerd dat je een gegeven paard nooit in de bek mag kijken”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Tegelijkertijd ben ik ook een groot voorstander van opgeruimde voorraadkasten en zo weinig mogelijk troep in huis. Wanneer het over cadeaus gaat, geloof ik heilig in kwaliteit boven kwantiteit. Wanneer je iets geeft dat iemand écht graag wil hebben, is de kans dat hij of zij het uiteindelijk probeert te verkopen of ruilen nihil.”

Koopjesjagers

Dat een groot gedeelte van de respondenten de feestdagen het liefst zonder cadeaus doorbrengt, lijkt vooral te komen door de kwaliteit van de gegeven presentjes. Zo zegt maar liefst een derde van alle ondervraagden vanwege hoge korting(en) weleens iets te hebben gekocht dat niet op het verlanglijstje van de ontvanger stond. Daarnaast stelt niet minder dan 57 procent van alle Nederlanders hun kerst- en/of sinterklaascadeaus het liefst zoveel mogelijk in de uitverkoop te shoppen. Met 62 procent zijn vooral vrouwen fervente koopjesjagers, onder mannen bedraagt dit percentage slechts 51 procent. Franke: “Echte koopjesdieren kunnen zich in aanloop naar de feestdagen helemaal uitleven tijdens Black Friday en Singles Day. Verwacht echter niet dat je zomaar een geweldige deal tegenkomt, voor de echte pareltjes moet je tegenwoordig lang en goed zoeken. Hierbij geldt echter dat dezelfde aanbieding ook gevonden kan worden door anderen. Kijk dus goed uit met cadeaus shoppen in de uitverkoop: het laatste wat je wil, is dat iemand twee keer hetzelfde cadeau krijgt.”

Leveringsproblemen

December is traditioneel de drukste maand van het jaar voor veel webwinkels en pakketbezorgers. Uit het onderzoek blijkt dat de ruimere leveringstijden tijdens de feestdagen een perfect excuus zijn voor wanneer je vergeten bent een kerst- of sinterklaascadeau te kopen. Zo heeft maar liefst één op de zes Nederlanders weleens volgehouden dat hun cadeau vertraagd was, terwijl ze eigenlijk nog niets hadden besteld. Opvallend genoeg gebruiken Friezen (24 procent) en Noord-Hollanders (21 procent) dit excuus het vaakst. Franke: “Een aantal jaar geleden is mij dit ook overkomen. Een niet nader te noemen familielid gaf aan dat mijn kerstcadeau helaas vertraagd was, maar waarschijnlijk nog vóór het nieuwe jaar zou worden bezorgd. Tot op de dag van vandaag heb ik niets ontvangen.”

Over Acties.nl

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door actuele kortingscodes en te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Acties.nl wordt maandelijks door ruim één miljoen bezoekers geraadpleegd.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht