Industry Wire

Geplaatst door Amsterdam Marketing

Lancering Amsterdam Discovery Challenge App

Citymarketingorganisatie Amsterdam Marketing en app ontwikkelaar DTT lanceren vandaag in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de gratis app Amsterdam Discovery Challenge. Een app waarmee Amsterdammers en bezoekers de stad in de volle breedte kunnen ontdekken. In de app worden elf verschillende buurtenroutes uitgestippeld en per buurt zijn leuke en interessante hotspots opgenomen. Amsterdam Discovery Challenge is een experiment met als doel te achterhalen of en hoe de app bijdraagt aan de spreiding van bezoekers en mobiliteit van bewoners, om zo de aandacht voor de stad beter te verdelen over de verschillende buurten. De app is één van de instrumenten, evenals 24H Ontdek je stad en de buurtencampagne, die Amsterdam Marketing inzet om Amsterdam in de volle breedte te promoten.

Buurten die met de app worden ontsloten zijn: NDSM, Noord, Westerpark, Bos en Lommer & De Baarsjes, Oud West, Oud Zuid, De Pijp, Oost, De Plantage en Oostelijke Eilanden.

Met de app voor iOS en Android worden bewoners en bezoekers bekend met aansprekende plekken in de buurten buiten het centrum van Amsterdam.

De Challenge

In de app verdien je punten door bij bepaalde hotspots in te checken, extra informatie te ontgrendelen of triviavragen te beantwoorden en daarmee maak je kans op prijzen. De hotspots in de buurten zie je alleen als je je binnen een bepaalde afstand van dat punt bevindt. Dit meet de app aan de hand van GPS-signaal.

Amsterdam Marketing werkt voor de analyse van de data samen met app ontwikkelaar DTT. Als de app een succes is, worden in de toekomst wellicht meer functionaliteiten en routes toegevoegd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht