Industry Wire

Geplaatst door TABS Inc

Lancering van dé Zakengids voor de Verenigde Staten

Aan de vooravond van het belangrijkste economische congres van het jaar in de Verenigde Staten en kort na het uitermate succesvolle bezoek van het Koninklijk paar aan Atlanta en New York lanceert een uniek consortium van in totaal 15 gespecialiseerde adviseurs en dienstverleners in samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade in Washington, haar consulaten en de Amerikaanse ambassade in Wassenaar “De Zakengids voor de V.S.” voor Nederlandse bedrijven.

Als ’s werelds grootste economie en de belangrijkste niet-Europese partner voor Nederland biedt de Verenigde Staten ongeëvenaarde groeimogelijkheden. Elk jaar starten er gemiddeld meer dan 100 Nederlandse bedrijven hun Amerikaanse avontuur door hun activiteiten aldaar uit te breiden. En elk jaar stopt ook een groot aantal omdat ze onvoldoende voet aan de grond krijgen, te maken krijgen met juridische obstakels, problemen met personeel of om andere redenen. Succesvol zijn in de VS vereist een goed begrip van de diverse marktdynamiek, de juridische omgeving, culturele subtiliteiten en een gedegen voorbereiding. Ervaring leert dat het goed is om daar professioneel advies bij in te schakelen.

De “Zakengids voor de VS” voorziet in deze behoefte door inzichten en praktische adviezen te bieden over een breed scala aan onderwerpen: Cultuur, Economie, Handel, Wet- en regelgeving, Belastingen, Bedrijvigheid, Werkgeverschap en meer.
Daarnaast bevat de gids relevante data en zijn er casestudies met voorbeelden uit de praktijk en praktische tips van ervaren consultants met jarenlange ervaring in deze zakelijke omgeving en is specifiek gericht op het MKB. Tot slot is de digitale gids een dynamisch document welke door de partners actueel gehouden zal worden.

“De ‘Zakengids voor de Verenigde Staten’ is een prachtig initiatief voor ondernemers die de stap naar de VS willen wagen,” aldus RVO. “Het biedt onmisbare inzichten en praktische adviezen voor zakendoen in de VS.”

“We zijn enorm verheugd dat we met deze unieke samenwerking meer invulling kunnen geven aan het ondersteunen van Nederlandse ondernemers in/naar de Verenigde Staten. Door zo naar voren te treden in een samenwerking van publieke en private partijen onderstrepen we nog eens onze gezamenlijke commitment” aldus Jacob Willemsen, CEO van US business consultant TABS Inc en samen met RVO een van de initiatiefnemers van de gids.

De gids is vanaf donderdag 20 juni 2024 om 14.00 uur Nederlandse tijd beschikbaar in de vorm van een online magazine geschikt voor PC, Laptop, Mobiel en Tablet via www.zakengids.us en www.businessguide.us, de gids zelfs is geheel in het Nederlands.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht