Industry Wire

Geplaatst door WebwinkelKeur

Lancering update ledenpagina WebwinkelKeur

ENSCHEDE – Met de aanwezigheid van vele malafide webshops, struinen online shoppers het internet af op zoek naar informatie over de betrouwbaarheid van een webshop. Vaak wordt er naar reviews, aanwezigheid van keurmerken en KvK-inschrijvingen gezocht. WebwinkelKeur introduceert nu één profielpagina waarop al deze betrouwbaarheidsgegevens worden gecombineerd. De ambitie is om alle informatie rondom de betrouwbaarheid van een webshop in één keer te presenteren aan de consument.

De ledenpagina van WebwinkelKeur heeft een grote update ondergaan. Het beeldmerk van het keurmerk is opvallender en strakker gemaakt. Tevens zijn er nieuwe uitingen ontwikkeld die op een webwinkel geplaatst kunnen. Leden van het keurmerk kunnen ook hun profielpagina naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld een cover, icoon/profielfoto en een omschrijving toe te voegen. Het is niet alleen een grafische update, ook inhoudelijk slaat WebwinkelKeur een nieuwe weg in.

Traditioneel is een webwinkelkeurmerk een aan-uitsysteem. Je hebt het wel of je hebt het niet. De praktijk is vaak weerbarstiger; vertrouwen kun je schalen en informatie over betrouwbaarheid is verspreid over het internet te vinden. Lidmaatschap van keurmerken, reviewbronnen, KvK, over ons pagina’s en ga zo maar door. Al deze bronnen worden nu door WebwinkelKeur gecombineerd in een nieuwe ledenpagina waar verschillende badges zijn te verdienen.

De badges zijn te verdienen in drie gradaties: geen, basis en super. Momenteel kunnen leden de volgende badges verdienen: De Review badge, De Identiteit badge, De Support badge, De Juridische badge en De Veilig browsen badge. Om bijvoorbeeld de ‘super Identiteit badge’ te verdienen dient de webwinkelier jaarlijks zijn gegevens te verifiëren. De leden ontvangen codes per e-mail, telefoon en post. Deze codes moeten zij weer via het dashboard van WebwinkelKeur invoeren om zo hun identiteitsgegevens te verifiëren.

Consumenten kunnen op de profielpagina van de desbetreffende webshop zien welk niveau zij per badge hebben bereikt. Meer informatie over de verschillende badges, is te vinden via de volgende link: https://www.webwinkelkeur.nl/consument/zekerheden-en-badges/ . In de toekomst zullen er meer badges volgen. Webwinkeliers kunnen zich hiermee extra onderscheiden van de concurrent.

WebwinkelKeur is een keurmerk dat is opgericht voor het mkb. Een doelgroep die het online steeds zwaarder heeft tussen de grote concurrenten als Bol & CoolBlue. Met de nieuwe ontwikkelingen geeft WebwinkelKeur deze online ondernemer een kans zichzelf nog beter te profileren en onderscheiden.

WebwinkelKeur zet hiermee een grote stap richting een open platform. Waar zowel de consument als de ondernemer baat bij heeft door informatie over een webshop eenvoudig en toegankelijk te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht