Industry Wire

Geplaatst door LANCOM

LANCOM Systems op zoek naar digitaal talent in nieuwe wedstrijd voor start-ups

Aken, 29 juni 2022 – Start-ups kunnen vanaf nu hun innovatieve ideeën indienen voor de start-up-wedstrijd van LANCOM Systems. De Duitse netwerkfabrikant, die dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, stimuleert met deze campagne jong digitaal talent. Startende bedrijven maken kans op moderne netwerktechnologie met een totale waarde van 20.000 euro. Tot en met 31 augustus kunnen ze hun business model presenteren aan de hand van een videopitch.

LANCOM, dat 20 jaar geleden zelf als start-up begon, kent de uitdagingen waarmee jonge bedrijven worden geconfronteerd. In zijn jubileumjaar wil LANCOM de nieuwe generatie ondernemers met netwerktechnologie helpen om hun bedrijf op te bouwen zodat zij hun innovatieve ideeën voor digitalisering snel kunnen realiseren.

Ralf Koenzen, oprichter en managing director van LANCOM Systems, spreekt uit ervaring: “Een jong bedrijf van de grond krijgen is een 24/7-baan. Investeren in professionele en veilige IT-technologie blijft soms achterwege. Daarom willen wij in het kader van onze wedstrijd startende bedrijven ondersteunen en hen kennis laten maken met betrouwbare netwerkoplossingen van Duitse makelij. Dit betekent dat oprichters vanaf het begin aan de veilige kant zitten en zich volledig kunnen richten op de groei van hun bedrijf.”

Topjury reikt prijzen uit ter waarde van 20.000 euro
Geïnteresseerden kunnen hun ideeën met een videopitch indienen tot en met 31 augustus 2022. De vijf meest overtuigende inzendingen worden uitgenodigd voor de virtuele bijeenkomst eind oktober om hun business model te presenteren.

De jury bestaat uit Dr Oliver Grün, start-up-expert en voorzitter van het Bundesverband IT-Mittelstand, Sophia Tran, tech influencer en business angel en Ralf Koenzen, oprichter & managing director van LANCOM.

De prijzenpot bestaat uit een totaalbedrag van 20.000 euro aan netwerkoplossingen, zoals routers, WLAN access points, firewalls of VPN-clients van LANCOM:
1ste plaats: 10.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems
2de plaats: 7.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems
3de plaats: 3.000 euro aan hardware of software van LANCOM Systems
De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door overleg over de bestaande netwerktechnologie

Meer informatie over de selectieprocedure en de voorwaarden is te vinden op: https://www.lancom-systems.com/startup-competition

Over LANCOM Systems:
LANCOM Systems GmbH is een leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het portfolio bevat hardware (WAN, LAN, WLAN, Firewalls), virtuele netwerkcomponenten en cloud-gebaseerd software-defined networking (SDN). De ontwikkeling en productie van software en hardware vinden voornamelijk plaats in Duitsland, evenals de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt veel aandacht aan betrouwbaarheid en veiligheid. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van backdoors en is lid van “IT Security Made in Germany”, een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken. LANCOM werd opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn onder meer mkb, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht