Industry Wire

Geplaatst door hybris

Leverancier van sportartikelen kiest hybris voor nieuwe multichannel-strategie

hybris, aanbieder van multichannel-commerce en communicatiesoftware, kondigt de live-gang aan van Scott-sports.com. Dit is de nieuwe website van de leverancier van sportartikelen, SCOTT Sports. Met het hybris Product Content Management (PCM)-systeem wordt de volledige webcontent verwerkt. De nieuwe oplossing wordt gehost op Amazon Cloud en maakt opschaling – ook in de toekomst – mogelijk.

Consistente content op één centraal platform
SCOTT Sports ontwikkelt en produceert innovatieve hoogwaardige sportartikelen voor de fietssport, motorsport, wintersport en voor hardlopen. Deze artikelen worden wereldwijd verkocht in meer dan 25.000 winkels in 65 landen. De organisatie liep, door de grote hoeveelheid content die online moest worden beheerd, aan tegen organisationele en technische uitdagingen. Als oplossing hiervoor koos SCOTT Sports voor de Product Content Management (PCM)-oplossing en Web Content Management-module (WCMS) van hybris. Beide oplossingen komen tegemoet aan de volgende eisen van SCOTT Sports:
· Centraal databeheer van alle producten en gerelateerde specificaties, verkoopinformatie, video’s, etc.
· Snel en eenvoudig opzetten van lokale webpagina’s
· Sneller coördinatie van verschillende afdelingen opzetten
· Eenvoudige integratie met andere oplossingen
· Maximale workflow-kwaliteit.

Met de oplossingen van hybris kan SCOTT Sports nu alle content van zijn artikelen beheren en leveren over één centraal platform via verschillende kanalen. Hierdoor verbetert het overzicht en de datakwaliteit. Het systeem heeft een flexibel en modulair ontwerp, waardoor SCOTT Sports eenvoudig aanpassingen kan maken. Het opzetten van gelokaliseerde webpagina’s is eenvoudig en regionale vestigingen kunnen de pagina’s zelf bewerken via het centrale systeem.

“Sinds 1958 richt SCOTT Sports zich op innovatie”, zegt Reto Aeschbacher, marketingdivisiemanager bij SCOTT Sports. “Vanaf deintroductie van de eerste aluminium skistokken hebben wij de nieuwste trends en technologieën op de voet gevolgd. De samenwerking met hybris past dan ook goed bij onze visie. Wij zijn, met behulp van de oplossingen van hybris, een nieuwe weg ingeslagen met onze multichannel-webstrategie. Onze werkzaamheden verlopen nu professioneler, sneller en kosten-efficiënter.”

“Voor een moderne en veelzijdige leverancier van sportartikelen als SCOTT Sports is het belangrijk om altijd up-to-date te zijn”, zegt Berend Bouwmeester, country manager Benelux bij hybris. “Daar komt meer bij kijken dan het ontwerpen en ontwikkelen van sportartikelen. Om voor te blijven op de concurrentie moeten organisaties innovatie boven aan hun lijstje hebben staan. Dit heeft ook betrekking op de online aanwezigheid van organisaties, omdat dit het gezicht van een organisatie is. Ook moet naast een moderne en dynamische uitstraling, alle content aangeboden worden op een logische en consistente manier. Met onze multichannel-expertise en oplossingen kunnen wij SCOTT Sports hierin goed ondersteunen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht