Industry Wire

Geplaatst door Linkbuilding-Specialist.nl

Linkbuilding-Specialist.nl opgenomen in Finest 50 van Jungle Minds

Bedrijf: Olliewood
URL: Olliewood.nl

De fundamentele waarheid over backlinks

Olliewood.nl had als doel op het zoekwoord ‘kinderkleding’ een nummer 1 positie in Google te behalen. Een unicum in internet geschiedenis geschiedde: binnen drie maanden stond Olliewood, met behulp van het bureau Linkbuilding Specialist bovenaan in de natuurlijke zoekresultaten van Google. Alles volgens de “responsible linkbuilding methodiek” en de richtlijnen van Google.

De wondere wereld van link building
Linkbuilding is alles wat je doet buiten je eigen website om de natuurlijke resultaten in zoekmachines te beïnvloeden.

Het is hierbij de uitdaging je te beperken tot het vinden en gebruiken van relevante en ‘trusted’ links. Niet de kwantiteit maar kwaliteit is bij het linkbuilden van belang.

Vraag jezelf af: zou Koning Google en mijn bezoeker de aangevraagde link relevant vinden? Als je hier oprecht ja kunt zeggen, zit je meestal goed.

Maar hoe ga je nu aan de slag?
De Linkbuilding-specialist.nl adviseert je het volgende stappenplan.

Stap 1. Ga op zoek naar relevante zoektermen met een hoog zoekvolume en relatief weinig concurrentie. Gebruik hiervoor o.a:

Zoekwoord Suggestietool van Google, SEOMoz, of Yahoo Site explorer.

Stap 2. Doe een analyse op concurrenten (welke verwijzende sites). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Linkdiagnosis.com en MajesticSEO of SEOmoz

Stap 3. Onderzoek en vind de belangrijkste links op basis van de relevante zoekwoorden en controleer handmatig of de betreffende sites voor jou relevant zijn.

Stap 4. Doe alleen relevante linkverzoek(en) en waag er eventueel een belletje aan om de site eigenaar te overtuigen naar jou site een link te plaatsen

Het beste is natuurlijk als relevante websites spontaan naar je gaan linken, omdat je unieke of interessante content op je site hebt, maar voor veel webshops is dit lastig, omdat hun focus ligt op zoveel mogelijk producten aan te bieden i.p.v. relevante content.
Je kunt dan overwegen landing pagina’s te maken met unieke content, en hierop te (laten) linkbuilden.

Best practice tips
Analyseer maandelijks de sites die naar je verwijzen, dit kan met gratis of betaalde software, zoals SEO PowerSuite, SEOMoz, AdGooroo, Ontolo of Cemper.com en ga actief aan de slag met een linkbuildingstrategie.

Het is beter voor je linkprofiel en je uiteindelijke rankings om 50 relevante en waardevolle links te hebben dan 1000 niet relevante links.
Alles draait om relevantie bij Linkbuilding.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht