Industry Wire

Geplaatst door LinkedIn

LinkedIn Benelux benoemt redactioneel team

Amsterdam, 15 augustus 2019 – LinkedIn heeft zich door de jaren ontwikkeld van de plek waar professionals hun volgende baan vinden tot een waardevol contentplatform. Vandaag maakt het in 2002 opgerichte zakelijke netwerkplatform bekend twee nieuwe Nederlandse redactieleden toe te voegen aan het team van 65 redacteuren. Met deze aanstelling versterkt LinkedIn de focus op kwalitatieve content en kan het de 645 miljoen leden op de hoogte houden van het belangrijkste nieuws en inzichten die hen verder helpen in hun werk en carrière. 

Er worden dagelijks miljoenen posts, video’s en artikelen gepubliceerd op de LinkedIn-feed die elk uur tienduizenden reacties genereren en miljoenen keren worden gedeeld en geliked. LinkedIn ziet een recordhoogte van de hoeveelheid interactie op de feed.

De twee nieuwe Nederlandse redacteuren Jolanda Heunen en Pieter Cranenbroek: “Wij gaan professionals helpen met deze dagelijkse stroom van content door zorgvuldig het meest relevante nieuws en waardevolle inzichten voor hen te selecteren. Dit doen we door originele verhalen te maken, content die gedeeld wordt op het platform te redigeren en leden aan te moedigen om inhoudelijke conversaties te beginnen.” 

Investeren in Nederlandse content

LinkedIn telt in Nederland op dit moment 8 miljoen leden. Het nieuwe redactionele team is verantwoordelijk voor LinkedIn Nieuwsflitsen, waarmee Nederlandstalige leden in een oogopslag het belangrijkste nieuws en de meningen van die dag te zien krijgen. De nieuwsupdate is gestart op 7 augustus en wordt uitgerold naar leden die voor LinkedIn de Nederlandse taal hebben ingesteld.

“Nederlandse leden behoren tot de meest actieve leden op het platform en Nederland is daarom na Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een logische stap voor onze redactionele uitbreiding”, zegt Sandrine Chauvin, EMEA Managing Editor bij LinkedIn. “Onze redactie en de content die zij creëren spelen een belangrijke rol om leden verder te helpen in de veranderende arbeidsmarkt en wegwijs te maken in de turbulente economie. We zijn dan ook overtuigd dat onze Nederlandse leden hier profijt van hebben.” 

Hoe werkt het? 

Om de nieuwsupdates te ontvangen, moeten leden hun taalinstellingen op ‘Nederlands’ zetten. Nieuws en Inzichten is op desktop rechtsboven op de startpagina van de leden te vinden en in de LinkedIn-app via de zoekbalk.

***

Noot voor de redactie 

Over Jolanda Heunen

Jolanda heeft ruim tien jaar ervaring als journalist, tekstschrijver en redacteur. Na vijf jaar als freelancer voor diverse opdrachtgevers te hebben gewerkt, trad ze in 2014 in dienst bij een internationale uitgeverij in het oosten van Nederland waar ze als Engelstalig redacteur verantwoordelijk was voor industriële vakbladen (waaronder 3D fab+print en Managing Aging Plants) en diverse conferenties organiseerde. In juli 2019 startte Jolanda bij LinkedIn als redacteur.

Over Pieter Cranenbroek

Pieter studeerde Europese politiek en begon zijn loopbaan als politiek journalist. Na een stage bij de redactie van het Duitsland Instituut Amsterdam, verhuisde hij naar Brussel om verslag te doen over de EU. De afgelopen drieëneenhalf jaar werkte hij voor een financiële uitgever in Londen, waar hij eindredacteur was van verschillende financiële publicaties. Sinds juli 2019 is Pieter als redacteur werkzaam bij LinkedIn.

Over LinkedIn

LinkedIn brengt professionals wereldwijd met elkaar in verbinding om ze te helpen productiever en succesvoller te zijn en verandert de manier waarop bedrijven personeel werven en hun marketing en sales inrichten. Onze visie is om economische kansen te creëren voor iedereen die onderdeel is van de wereldwijde beroepsbevolking door middel van het voortdurend ontwikkelen van ‘s werelds eerste Economic Graph. LinkedIn heeft meer dan 645 miljoen leden en heeft kantoren over de hele wereld.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht