Industry Wire

Geplaatst door Plot Projects

Locatietechnologie in de strijd tegen COVID-19

Wij (Plotprojects.com) worden op dit moment benaderd door overheden en zorgorganisaties met de vraag of ze onze locatie technologie in kunnen zetten in de strijd tegen COVID-19. We hebben daarom besloten om onze geofencing technologie gratis ter beschikking te stellen aan iedereen die gratis een oplossing ontwikkelt in de strijd tegen Covid-19.

Onze technologie wordt nu al in Italië ingezet om mensen te informeren wanneer ze het het beste naar de supermarkt kunnen gaan om wachtrijen te voorkomen. De app volgt, met toestemming van de gebruiker, waar de gebruiker is en weet dus of ze in een supermarkt zijn. De app laat andere gebruikers van de app weten hoe druk het is op de supermarkt en voorspelt wanneer het druk zal zijn.

We zijn in gesprek met organisaties en overheden die een app ontwikkelen waar mensen in delen als ze klachten hebben. Zo kunnen risicogebieden in kaart worden gebracht. Dit gebeurt al in landen als Israël, Taiwan en Singapore en ook de Duitse overheid is een dergelijk initiatief gestart. De app kan ook worden ingezet om te meten wie al immuun zijn voor covid-19. Op die manier kunnen ze hun huis al verlaten en kan het normale leven sneller worden hervat.

Een ander voorbeeld is het bijstaan van vrijwilligers die kwetsbaren bijstaan. De vrijwilligers krijgen de app van de organisatie waarvoor ze zich aanmelden. De locatie van de vrijwilliger en hulpbehoevenden is bekend, zodat de vrijwilliger automatisch bij kan staan daar waar de hulp het meest nodig is.

We staan open om met mensen in contact te komen waar het gebruik van locatiegegevens / geofencing vereist is in de strijd tegen Covid-19.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht