Industry Wire

Geplaatst door Databricks

L’Oréal versterkt de klantervaring met het Databricks Lakehouse

Amsterdam, 22 september 2023 – Data- en AI-bedrijf Databricks deelt vandaag dat L’Oréal, ’s werelds grootste speler in beauty, Databricks gebruikt om zijn multicloudstrategie en de interoperabiliteit van zijn wereldwijde Beauty Tech Data Platform te versterken.

L’Oréal is digitaal toonaangevend en een pionier op het gebied van Beauty Tech. De experts van de L’Oréal Group maken gebruik van technologie, data en AI om diensten te ontwikkelen met ongekend hoge precisie en personalisatie. Deze aanpak verandert de manier waarop consumenten producten ontdekken en uitproberen en productadvies vergaren, zowel online als in de winkel.

Het Databricks Lakehouse verenigt de data uit alle cloudgebaseerde dataplatforms van L’Oréal. Het Lakehouse biedt een volledig overzicht van de ‘datareis’ van de consument, van vraag tot aankoop, van verzending tot nazorg en van de online- tot de offline-ervaring. Met Databricks als sleutelonderdeel van zijn enterprise-dataplatform kan L’Oréal zijn consumenten- en klantbeleving verder verbeteren.

L’Oréal werkte al sinds 2019 met het Databricks Lakehouse voor zijn Consumer 360- en CRM-activiteiten in Noord-Amerika. Het L’Oréal Tech-team heeft in de samenwerking met Databricks al aanzienlijke voordelen ervaren, waarbij inzichten in realtime consumentendata worden samengevoegd en geanalyseerd. In slechts twee jaar tijd verbeterde de productiviteit bij L’Oréal Noord-Amerika met 20%, dankzij een vermindering van het aantal onderhoudswerkzaamheden en een verbeterde runtime en cloudgebruik.

Het L’Oréal Tech-team streeft daarbij de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de L’Oréal Group na: door data-uitwisseling te optimaliseren en rationaliseren, verminderen ze de volumes die tussen geografische regio’s worden getransporteerd.

“Deze strategische, wereldwijde samenwerking met Databricks toont onze inzet om onze datamogelijkheden te verrijken en L’Oréal tot koploper te maken in de wereld van Beauty Tech”, aldus Etienne Bertin, Group CIO van L’Oréal. “L’Oréal is actief in 150 landen en verkoopt jaarlijks meer dan 7 miljard cosmetische producten aan ruim 1,2 miljard consumenten. Daarom is het essentieel voor ons succes dat we een data-architectuur hebben die verenigd, open, cloud-agnostisch, interoperabel, veilig en schaalbaar is. Het Databricks Lakehouse verrijkt ons wereldwijde Beauty Tech Data Platform en we zijn enthousiast om te zien hoe de samenwerking zich in de komende jaren verder zal ontwikkelen.”

“Het Databricks Lakehouse is een eenvoudig en verenigd platform voor alle data-, analytics- en AI-activiteiten. Het is nog nooit zo’n uitdaging geweest voor grote retailers om een holistisch klantbeeld bij te houden om loyaliteit en groei te borgen, maar data-gerichte organisaties zoals L’Oréal lopen voorop en transformeren deze uitdaging in een kans. We zijn trots om de wereldwijde, realtime inzichten en databeheer te leveren die L’Oréal in staat stelt een ongelooflijke klantervaring te bieden”, zegt Naveen Zutshi, CIO van Databricks.

“Bij Databricks helpen we organisaties bij het oplossen van ’s werelds moeilijkste problemen met behulp van data en AI en we zijn er trots op L’Oréal te ondersteunen in hun missie dé toonaangevende Beauty Tech-organisatie te worden”, zegt Samuel Bonamigo, SVP & GM, EMEA bij Databricks. “Ons open, cloud-agnostische dataplatform laat al een duidelijke impact zien en we kijken ernaar uit om deze samenwerking, in EMEA in het bijzonder, verder te zien ontwikkelen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht