Industry Wire

Geplaatst door LUMO Labs

LUMO Labs investeert in Metacampus, een opleidingsplatform voor de virtuele economie

EINDHOVEN, Nederland – De virtuele economie vereist nieuwe vaardigheden en een inclusieve aanpak van zaken. Daarom investeert LUMO Labs in Metacampus. Dit is een bijzondere startup met een uniek trainingsplatform, speciaal voor die virtuele economie.

Met de investering in Metacampus, ​​investeert LUMO in een wereldwijd collectief van deskundigen. Zij creëerden een EdTech-platform dat digitale professionals helpt succesvol te worden in deze snel veranderende wereld. Metacampus haalde in deze eerste financieringsronde EUR 1,5 miljoen op. Hiervan is LUMO de lead-investeerder, ondersteund door een internationale groep van angel investeerders.

“Er zijn niet genoeg geschoolde en ervaren mensen voor de rollen die ontstaan in de virtuele economie. De vraag naar talent is groter dan het aanbod. De trainingsaanpak van Metacampus omvat Web3, wat praktische vaardigheden waardeert boven theorie. Het maakt gebruik van de kracht van de gemeenschap in gedecentraliseerde bedrijfsmodellen en gebruikt gamification om kennis te belonen en positieve concurrentie te stimuleren”, zegt Pere Pérez Ninou, oprichter en CEO van Metacampus.

“Bij Metacampus staat kennisefficiëntie op de eerste plaats. Door onze AI-gestuurde toolkit gecombineerd met rollenspellen en real-time Web3-projecten bundelen we kennis van wel meer dan 1000 dagen. En dat alles in een leuke omgeving die perfect aansluit bij Web3,” vervolgt Pere.

Het model van Metacampus is gebaseerd op betaling van een vast bedrag. Het programma is geschikt voor iedereen. Dat kan gaan van onderzoekers tot techjournalisten, brand managers en C-level mensen. Eigenlijk iedereen die voor wil lopen op trends vindt bij Metacampus een ideale studieomgeving. Voor mensen met minder financiële middelen is er de mogelijkheid tot het verkrijgen van een beurs.

Het doel van Metacampus is om onbewuste vooroordelen in de virtuele economie uit te sluiten. Talent wordt beloond op basis van verdiensten, ongeacht achtergrond, afkomst of andere factoren.

“Metacampus zorgt dat iedereen en elk bedrijf dezelfde kansen krijgt in de virtuele economie. Dat kan al simpelweg door de drempel tot goed, relevant onderwijs te verlagen”, zegt Andy Lürling, oprichter van LUMO Labs. “Dit is natuurlijk prachtig voor mensen die binnen willen komen en daarbij begeleiding zoeken. Maar de grootste voordelen zijn de nieuwe perspectieven, achtergronden en talent. Wij werken tenslotte nog steeds in een redelijk homogeen ecosysteem.”

Het ervaringsprogramma omvat live-sessies van experts en virtuele evenementen. Studenten krijgen toegang tot een Tech Toolkit met rollenspellen voor een periode van 100 dagen. Zij leren zakelijke Web3-tools beheersen, ontdekken de terminologie en bouwen een waardevol netwerk op.

Daarnaast zijn ze betrokken bij het ontwikkelen van innovatieve marktoplossingen. Daarbij hebben ze toegang tot financiering van internationale merken en investeerders.

“De snelheid en steun die Metacampus heeft opgebouwd in zo’n korte tijd, is even bewonderenswaardig als veelzeggend”, zegt Sven Bakkes, oprichter van LUMO Labs. “Het toont hoe goed Pere en zijn team de latente behoefte aan divers talent in de virtuele economie zagen, en aanpakken. We zijn dus trots en opgewonden om deel uit te mogen maken van deze mooie reis.”

 

Over LUMO Labs

LUMO Labs creëert kansen voor impactgedreven software en slimme hardware startups. Het huidige LUMO Fund II is een impactgedreven meerfasenkapitaalfonds (pre-seed tot en met serie A). Het omvat een tweejarig programma voor het opbouwen van ondernemingen om haar portfoliobedrijven te ondersteunen bij het behalen van zowel financieel succes als sociale tractie en impact.

LUMO Labs financiert startups die aansluiten bij ten minste één van de drie Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Sustainable Cities & Communities, Good Health & Well-Being en Quality Education. De investeringsfocus omvat kunstmatige intelligentie/data, blockchain, internet der dingen, robotica en drones en virtual reality/augmented reality.

LUMO Labs pleit voor zelfbeschikking en traceerbaar eigendom van data en transparantie en traceerbaarheid van technologieën.

Over Metacampus

Metacampus, gevestigd in Barcelona, ​​​​Spanje, is een wereldwijd collectief van technologiegerichte experts met een focus op sociale innovatie, verenigd om mensen in staat te stellen te slagen in de virtuele economie en de exponentiële wereld toegankelijker en inclusiever te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht