Industry Wire

Geplaatst door Slingshot Ventures

Luxehorlogeplatform Chronext benoemt Simon Neefjes in raad van commissarissen

Amsterdam – Chronext, het snelgroeiende online handelsplatform voor luxe horloges, maakt vandaag bekend dat Simon Neefjes per direct toetreedt tot de raad van commissarissen. Chronext is in 2013 opgericht en heeft inmiddels voor meer dan €300 miljoen aan horloges verkocht. Vorig jaar sloot durfinvesteerder Slingshot Ventures zich aan bij de bestaande aandeelhouder Endeit Capital, door Chronext extra kapitaal te verschaffen voor haar groeiambities. Simon Neefjes, investeerder bij Slingshot, treedt toe om Chronext specifiek te ondersteunen op het gebied van de commerciële strategie, de merkpositionering en marketingstrategieën.
Philipp Man, oprichter en CEO van Chronext, is verheugd over deze aanstelling. “Door onze relatie met Slingshot zijn wij bekend met Simon’s ervaring en kennis. Simon kan ons enorm helpen bij onze internationale groeistrategie. Juist in deze fase, waarin onze industrie zich stormachtig ontwikkeld en waar een stevige concurrentiestrijd gaande is, is dat voor ons van groot belang”.
Simon Neefjes, oprichter en voormalig CEO van de toonaangevende communicatiegroep TBWA\Neboko; “Ik werk vanuit mijn rol als Venture Partner bij Slingshot al enige tijd samen met Chronext. Het bedrijf heeft een unieke positie in deze markt dankzij de combinatie van een online platform, een enorm assortiment én de garantie van vakmanschap op ieder horloge. Het doel is om Chronext uit te bouwen tot hèt internationale handelsplatform voor luxe horloges”, aldus de nieuwe bestuurder van Chronext.
Over Chronext
Chronext is een online marktplaats waar horlogemerken, handelaren en consumenten nieuwe en tweedehands luxe horloges kunnen kopen, verkopen, inruilen en onderhouden in een veilige, gecertificeerde omgeving. Chronext controleert fysiek elk horloge dat via het platform wordt verkocht op zowel de authenticiteit als de kwaliteit. Met klanten in meer dan 130 landen is Chronext een leidende speler in dit sterk groeiende online segment. Chronext heeft kantoren en fysieke verkooppunten in Zug (Zwitserland), Keulen (Duitsland) en Londen (Verenigd Koninkrijk) en heeft een team van meer dan 150 mensen.
Over Slingshot Ventures
Slingshot is een Nederlands fonds dat investeert in snelgroeiende consumer-tech bedrijven, waaronder het online scheermesjesbedrijf Boldking en compressiesokken merk Stox, alsmede in hoog transactionele platformen zoals Temper (bijbaan platform) en Swishfund (kredietverlener).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht