Industry Wire

Geplaatst door Machielsen

Machielsen versterkt positie als internationaal content marketing bureau

Machielsen, van origine een vertaalbureau, positioneert zich als internationaal content marketing bureau en richt zich specifiek op de technische en softwarebranche. Het vertaalbureau werd opgericht in 1990, het content marketing bureau in 2014.

Het managementteam combineert de kennis en expertise van beide bedrijven voor een unieke propositie. In 2018 is de omzet van het bedrijf met 26,3% gestegen, zijn er 3 nieuwe medewerkers aangenomen en is het vertalersbestand uitgebreid met 48 freelance vertalers. In 2019 wordt een groei van minimaal 60% verwacht.

Het content marketing bureau is opgericht om te voldoen aan de vraag van klanten van het vertaalbureau. Veel klanten wilden content schrijven, maar kregen het om uiteenlopende redenen niet voor elkaar. Voor Machielsen was het schrijven van content een additionele dienst die snel is uitgebreid en geprofessionaliseerd. Nu wordt er steeds meer van een content marketing bureau verwacht: de content moet passen in de digitale strategie. Ook moet de content aansluiten op de internationaliseringsstrategie. Eén bureau voor alle content marketing en vertalingen.

“We hebben er bewust voor gekozen om de expertise van onze bedrijven samen te brengen. Daardoor zijn we veel beter in staat om onze kennis te delen en waarde toe te voegen aan de internationale strategie van onze klanten. We merken dat bedrijven hun internationale content marketing willen uitbesteden. Ze hebben er geen behoefte aan om te moeten schakelen tussen freelance vertalers, een marketing strateeg en SEO specialisten.” Liesbeth Machielsen, CEO

De unieke propositie van Machielsen komt niet uit de lucht vallen. Er is jarenlang gewerkt aan een stevig fundament. Zo is er flink geïnvesteerd in het opzetten en verbeteren van processen, de aanschaf van de juiste tools en het aantrekken van talent.

Het hoofdkantoor van Machielsen is in Groningen. Het vertaalbureau in Amsterdam is belangrijk voor het onderhouden van contacten. Machielsen heeft de ambitie om een internationaal kantoor te openen. Aangezien de meeste klanten van Machielsen zaken willen doen in Duitsland of België, is het een logische stap om in Berlijn of Antwerpen een kantoor te openen. Maar dat is toekomstmuziek.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht