Industry Wire

Geplaatst door Kepler Vision Technologies

Magentazorg vervangt domotica voor slimme sensor van Kepler Night Nurse

Magentazorg, dé specialist in zorg voor mensen met dementie, korsakov, parkinson, gerontopsychiatrie en CVA- en revalidatiezorg in Noord-Kennemerland, vervangt haar huidige domotica. In juni 2024 zijn de 12 verpleeghuiszorglocaties van Magentazorg voorzien van de slimme sensor van Kepler Night Nurse én zijn daarnaast alle medewerkers opgeleid om de software te bedienen.

Met de nieuwe domotica van Kepler Night Nurse wil Magentazorg de veiligheid van haar cliënten waarborgen, zorgen voor een betere nachtrust en hun bewegingsvrijheid optimaliseren. Ook kunnen zorgverleners met het systeem de urgentie van een alarm beter inschatten. Daardoor neemt het aantal valse alarmen voor personeel  af én kunnen collega’s elkaar sneller oproepen bij een ongeval. Dat komt niet alleen de gezondheid van de cliënt ten goede, maar vermindert ook de werkdruk bij het personeel.

Van een betere nachtrust voor cliënten tot minder werkdruk voor medewerkers

Kepler Night Nurse waakt dag en nacht over de cliënten in hun kamer. Dit doet de domotica met behulp van de slimme sensor. Daarmee detecteert het systeem een onverwachte beweging of val en ziet het wanneer een cliënt de kamer verlaat. Daarnaast detecteert de slimme sensor risicovolle situaties, zodat Kepler Night Nurse ook dient als preventie bij valgevaarlijke cliënten. De zorgmedewerkers kunnen na een alarm via de sensor digitaal in de kamer kijken en direct de urgentie inschatten.

VANDERLAAN, benadrukt naast de vele voordelen voor de cliënten ook die voor het personeel: “We kozen voor Kepler Vision Technologies om de druk op de zorg te verlagen. Met hun software ervaren we een enorme daling in het aantal meldingen – en de huidige meldingen doen er nu daadwerkelijk toe. Zo hebben we meer controle op de locatie, voelen cliënten zich veiliger én houden medewerkers meer tijd over om daadwerkelijk zorg te verlenen.” De focus op goede werkomstandigheden en een laag verloop is een belangrijke doelstelling van Magentazorg. Zo realiseert het zorgbedrijf – naast de aanschaf van Kepler Night Nurse – ook huisvesting voor personeelsleden. 

Verbetering van zorg met Kepler Night Nurse

VANDERLAAN; “We staan qua slimme toepassingen pas aan het begin van een geweldige toekomst. Nu we dit soort technieken omarmen ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Bij Magentazorg verwachten wij dat het aantal toepassingen de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Denk hierbij aan geluid dat naast het beeld geanalyseerd kan worden, waardoor we startende agressie of een delier vroegtijdig kunnen detecteren. De data uit het domoticasysteem gaat eveneens bijdragen aan het beter begrijpen van de cliënt en daarmee het verbeteren van de zorg. We kijken met veel vertrouwen uit naar onze nieuwe domotica van Kepler Night Nurse.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht