Industry Wire

Geplaatst door VPRO

MarkyMark87: het duizelingwekkende mobiele leven van de millennial

Mark reist als forens dagelijks met de trein. Net als zijn medepassagiers doodt hij de tijd op zijn mobiel. Dan wordt hij op een datingapp gematcht met een mysterieus meisje. Ze stelt hem voor een uitdaging…

De korte smartphone film MarkyMark87 speelt zich geheel in real-time op je telefoon af en geeft een kijkje in de ongelooflijke hoeveelheid aan informatie die per dag op ons afkomt via de mobiele telefoon.

In aanloop naar de uitzending van VPRO Thema: Game of Phones op zondag 10 juni werd regisseur Kurt Platvoet door VPRO benaderd om een korte film te maken die zich geheel op een telefoon afspeelt en is opgebouwd uit WhatsApp berichten, heen en weer verstuurde foto’s, oproepen en meldingen.

Het resultaat is MarkyMark87, een grappige en confronterende korte film in real-time, die verticaal fullscreen op een mobiele telefoon bekeken moet worden. De situaties zijn direct herkenbaar: het voelt alsof jouw telefoon gedurende een paar minuten de telefoon van MarkyMark87 wordt.

Conceptontwikkelaar Annelies Termeer: ‘Je smartphone is een wereld op zich. Je brengt er dagelijks uren mee door, ontmoet er vrienden, onbekenden, kletst over onzin, deelt er je diepste gedachten. Daarom is een smartphone ook een interessante plek om een verhaal in te vertellen. Een verhaal dat heel dichtbij voelt omdat het zich letterlijk in je eigen hand, in je eigen vertrouwde telefoonomgeving afspeelt.’

Over de regisseur
Kurt Platvoet (1987) studeerde in 2014 af aan de HKU en maakt sindsdien korte films en videoclips, waaronder het met zes Shortcutz Awards bekroonde Valt een man uit de lucht (co-regie met Jan Verdijk). Op dit moment werkt hij aan zijn eerste lange werk.

Over VPRO Thema: Game of Phones
Game of Phones gaat over de vraag in hoeverre al die speelse apps op de smartphone ons leven tot één groot spel maken. Met korte film MarkyMark87 adresseert de VPRO dit thema op een speelse, innovatieve manier ook op de telefoon zelf.

De korte film MarkyMark87 is vanaf woensdag 6 juni te bekijken via https://youtu.be/NagB1y9fVJk

Uitzending: Game of Phones: zondag 10 juni om 20.15 uur bij NPO 2.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht