Industry Wire

Geplaatst door MassMovement

MassMovement ontwikkelt streamingplatform voor Scapino Ballet Rotterdam

Na de succesvolle lancering van het streamingplatform van Scapino Ballet Rotterdam in februari, heeft MassMovement een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het platform. Het is nu ook mogelijk via livestreaming een dansvoorstelling te bezoeken vanuit de huiskamer.

Ontwikkeling streamingplatform
Om dansliefhebbers ook in tijden van Covid te kunnen trakteren op dansvoorstellingen, ontwikkelde MassMovement samen met Scapino Ballet Rotterdam begin dit jaar een streamingplatform. Dit werd een platform in de vorm van een MVP (Minimum Viable Product): een platform waarop alleen de basisfunctionaliteiten aanwezig zijn. Centraal stonden functionaliteiten als het aankopen en bekijken van voorstellingen. Door in de MVP alle afleidende factoren achterwege te laten, konden makkelijk en snel potentie en basisfunctionaliteit worden getest.

Verzameling data
Een voorwaarde voor Scapino Ballet Rotterdam was dat met het aanbieden van on demand en livestream titels, klantdata verzameld kunnen worden. Bij reguliere tournees vindt de ticketverkoop vrijwel altijd plaats via de theaters. Hierdoor heeft Scapino Ballet Rotterdam weinig tot geen inzicht in haar klanten. Nu de verkoop van voorstellingen via een eigen platform loopt, staat Scapino Ballet Rotterdam in direct contact met bezoekers. Dit maakt het makkelijker om mensen te informeren over nieuwe voorstellingen.
Van on demand naar livestreaming

De MVP bleek al snel zeer succesvol. In een maand tijd trok het platform honderden bezoekers die voor € 4,99 een ticket voor een voorstelling kochten. Deze kon 72 uur lang bekeken worden. Na het succes van de on demand voorstellingen, was het tijd voor de volgende stap: livestreaming. Klanten kopen een ticket voor een voorstelling die, net als in het theater, op een bepaalde dag en tijd plaatsvindt. Scapino Ballet Rotterdam kiest voor de livestreams voor een hybride vorm met live elementen en een eerder opgenomen choreografie, geadapteerd voor video. Op deze manier probeert het gezelschap een volwaardige avond uit te creëren en tegelijkertijd dans echt door het scherm in de huiskamer van de bezoeker te krijgen.
Zo werkt een theaterbezoek

Om een voorstelling bij te wonen, maakt de bezoeker een account aan op streaming.scapinoballet.nl. Deze gegevens komen terecht in MassInfra (ActiveCampaign), het preferred marketing automation-systeem van MassMovement, waarin alle relevante data van bezoekers worden opgeslagen om de customer journey nu en in de toekomst zo sluitend mogelijk te maken. Komt er een livestream aan? Dan staat deze, inclusief samenvatting en trailer, op het platform en kan er voor € 10,- een ticket worden gekocht. De voorstelling bekijken kan op alle gangbare devices: mobiel, tablet, desktop, en via Google Chromecast of Apple Airplay op de televisie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht