Industry Wire

Geplaatst door Mattie & Wietze

Mattie & Wietze openen restaurant voor virtual reality in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Mattie & Wietze gaan één week lang hun eigen restaurant runnen waarvan de opbrengsten ten goede komen voor het innovatieve Virtual Reality-project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het project stelt familieleden en vrienden van kinderen in ziekenhuizen zelf in staat om 360-graden live verbinding en opnames te maken. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk dat kinderen en hun ouders tijdens langdurige ziekte weer samen kunnen zijn. Het Mattie & Wietze restaurant is open van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 augustus.  

Na eerdere uitdagingen als de ‘Ruilweek’ en ‘Oppasweek’ slaat het ochtendduo ditmaal een andere weg in. ‘Dit doel sprak ons allebei zo aan, we voelden meteen dat we hier iets mee moesten doen. We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen’, aldus Mattie. Wietze: ‘Deze nieuwe technologie maakt voor deze kinderen, letterlijk, een wereld van verschil. We hopen dat dit het startschot kan zijn om het project uiteindelijk in alle kinderziekenhuizen in Nederland uit te rollen’.

Afleiding
De effecten van Virtual Reality op patienten worden al langer onderzocht. Renske Schappin, kinderpsycholoog en initiatiefneemster van het project, licht toe: ‘We zien dat het gebruik van Virtual Reality ontspanning en afleiding biedt, maar ook een tool is om patienten voor te bereiden op operaties, waarmee we angsten kunnen weghalen’. Mattie & Wietze hebben als doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het Virtual Reality-project, waarmee benodigdheden als VR-brillen, software en een 360-graden camera kunnen worden bekostigd.

Reserveer nu
Een week lang zijn de dj’s host in hun eigen restaurant, samen met andere Qmusic dj’s. Gedurende de week komen er dagelijks bekende artiesten langs voor een optreden en om het goede doel van Mattie & Wietze een hart onder de riem te steken. Het Mattie & Wietze restaurant is open van 17 tot en met 23 augustus. Ga voor meer informatie over het restaurant en om direct een reservering te maken naar Qmusic.nl.

Bekijk hier de introductie van Mattie & Wietze in een 360-graden video.

Qmusic is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, DAB+, de kabel, Qmusic app of via qmusic.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht