Industry Wire

Geplaatst door MDCS.AI

MDCS start nieuwe business unit voor infrastructurele uitdagingen rondom Artificial Intelligence (AI)

MDCS kondigt vandaag MDCS.AI aan, een nieuwe business unit die speciaal is opgezet om organisaties te helpen met zowel infrastructurele als software vraagstukken rondom Artificial Intelligence (AI). De nieuwe business unit wordt geleid door Raymond Drielinger (CEO), Niels van Rees (CCO) en Michel Cosman (CTO). Gezamenlijk brengen ze een schat aan ervaring mee in de IT-sector op het gebied van consultancy, data science, hardware en complexe infrastructurele vraagstukken. Daarnaast staat er een team van ervaren IT-infrastructuur én AI-professionals klaar, die vraagstukken op het gebied van AI voor klanten uit handen kunnen nemen.

MDCS.AI is opgericht omdat het voor veel organisaties niet eenvoudig is om AI op schaal te laten presteren. AI is voor veel IT-afdelingen een relatief nieuwe ontwikkeling, waardoor ze niet altijd de nodige ervaring en kennis hebben voor een succesvolle implementatie. Een solide AI-infrastructuur vraagt een veelvoud aan hard- en softwarecomponenten die slim op elkaar afgestemd en beheerd moeten worden. Ook zijn niet alle AI-workloads geschikt voor de Cloud.

Om AI op grote schaal toe te passen op klanten, werkt MDCS.AI nauw samen met NVIDIA-engineers en AI-specialisten via het NVIDIA Partner Network (NPN). Hierdoor krijgen klanten toegang tot een portfolio van verschillende NVIDIA AI-oplossingen, zoals het NVIDIA DGX-platform en NVIDIA AI Enterprise, de softwarelaag van het NVIDIA AI-platform. Deze beschikt onder andere over meer dan 100 frameworks, vooraf getrainde modellen en tools voor ontwerpen, trainen en het valideren van AI-modellen voor verschillende toepassingen en sectoren.

Daarnaast beschikt MDCS.AI over een netwerk van partners. Hierdoor kunnen klanten van MDCS.AI gebruikmaken van verschillende expertises, zoals benchmarkingservices voor AI-hardware beslissingen, het snel laten schalen van AI-workloads, datamodellering en MLOps, code-optimalisatie voor GPU-workloads en business consultancy om bijvoorbeeld een AI business case uit te werken.

“Organisaties komen er vaak achter dat hun huidige IT-infrastructuur niet voldoet aan de eisen van AI. Dankzij ons innovatie-ecosysteem en de samenwerking met NVIDIA kunnen we het ontwerp, de implementatie en het beheer vanaf het begin goed regelen,” zegt Niels van Rees, CCO bij MDCS.AI.

“Veel ondernemingen ervaren uitdagingen bij de implementatie van schaalbare AI,” aldus Carlo Ruiz, senior director van AI-datacenteroplossingen en -operations bij NVIDIA. “MDCS.AI is een gecertificeerde NPN-partner die onze meest geavanceerde enterprise oplossingen aanbiedt, waarmee klanten hun bedrijfsprocessen kunnen transformeren met behulp van AI.”

Raymond Drielinger, CEO bij MDCS.AI vervolgt: “Bij MDCS.AI slaan wij een brug tussen data science, IT en de business om AI op schaal te laten presteren. Wij implementeren niet alleen een optimale AI-infrastructuur, maar geven ook advies over de data-omgeving, de orchestratie van AI-workloads, en AI-applicaties voor bijvoorbeeld spraakherkenning, computer vision, NLP en video analytics. We begeleiden bedrijven in hun gehele AI-journey”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht