Industry Wire

Geplaatst door Mediahuis

Mediahuis Ventures investeert in startup BUNCH

Mediahuis Ventures, de venture capital poot van Europese
mediagroep Mediahuis, investeert in de New Yorks-Berlijnse startup BUNCH. Samen met investeringspartners M13 en Atlantic Labs wordt 1 miljoen euro geïnjecteerd die de internationale groeiplannen van BUNCH’s nieuwe AI leadership coach moet  ondersteunen. De AI leadership coach is een iPhone app via dewelke jonge ‘millennial’
managers dagelijks een 2 minuten durende gepersonaliseerde coaching ontvangen.

BUNCH lanceerde zijn AI leadership coach in november 2020. De iPhone app biedt een uniek concept  van persoonlijke dagelijkse coachings van 2 minuten en wist in geen tijd bijna 20.000 gebruikers aan  te trekken. Het aantal gebruikers groeit gemiddeld met zo’n 7% per week.

BUNCH combineert psychologie, e-learning en AI en maakt het voor first-time managers mogelijk om  hun leidinggevende vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hierbij wordt rekening gehouden met de leiderschapsstijl van de gebruikers, de uitdagingen waar ze met hun team voor staan en de  vaardigheden die ze verder wensen te ontwikkelen.

BUNCH is ontworpen door een intern team van psychologen en coaches en werkte ook samen met met  bestsellerauteurs en ondernemers zoals Nir Eyal (auteur van “Hooked”), Jeff Haden (“The Motivation  Myth”), en Rand Fishkin (oprichter van Moz en Sparktoro).

De coaching op maat neemt slechts 2 minuten in beslag en stelt managers in staat om elke dag opnieuw  kleine verbeteringen in hun leiderschap aan te brengen zodat dit na verloop van tijd tot grote resultaten  leidt.

BUNCH wordt vandaag reeds gebruikt door bedrijven als Slack, TikTok, PayPal, N26, Tier en vele anderen. 40% van alle BUNCH-gebruikers is afkomstig uit de Verenigde Staten, 16% uit Europa en het  overige deel uit groeimarkten als India, Afrika en Zuid-Amerika.
Mediahuis Ventures dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de venture capital activiteiten van  de groep, heeft als doel het ontwikkelingspotentieel van Mediahuis verder te verbreden door in te zetten  op nieuwe groeimarkten en businessmodellen. Hierbij wordt gekeken naar markten en activiteiten die  in het verlengde liggen van de maatschappelijke rol van Mediahuis. Dat is het geval voor de markt van  de education technology. De kapitaalinjectie in BUNCH is voor Mediahuis Ventures de tweede  investering in deze markt. Eerder investeerde de mediagroep in het Nederlandse Lepaya, expert in het aanbieden van blended soft skill trainingen.

Paul Verwilt, COO Mediahuis: “BUNCH richt zich op een unieke manier naar jonge professionals die vaak hun eerste leidinggevende stappen zetten en helpt hen op een ongedwongen manier hun  leidinggevende skills te ontwikkelen. De relevante en gepersonaliseerde content, in combinatie met de  lage tijdsinvestering maakt dat BUNCH bij heel wat managers onderdeel is gaan uitmaken van hun  dagelijkse routine. Maar nog belangrijker is dat BUNCH dit soort van ontwikkeling die bepalend kan  zijn voor iemands verdere loopbaan, toegankelijk maakt voor een breed publiek. Leiderschap kan je  leren maar dergelijke opleidingen zijn vaak niet voor iedereen toegankelijk. Op dat vlak maakt BUNCH  het verschil. En dat maakt dat we geloven in het grote en internationale groeipotentieel van BUNCH.”

De BUNCH AI leadership coach is beschikbaar in de Apple App Store.
Website BUNCH: www.bunch.ai

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht