Industry Wire

Geplaatst door MediaLab

MediaLab gaat partnerovereenkomst aan met Deense AV-specialist In-Site

MediaLab begint 2023 sterk met het sluiten van een partnerovereenkomst met het Deense bedrijf In-Site, Avid-specialist en een belangrijke leverancier voor de audiovisuele sector in Scandinavië. Door samen de markt op te gaan versterken beide partijen hun marktpositie in Europa en kunnen ze klanten in de media-industrie nog beter van dienst zijn met een allround-oplossing voor audiovisuele software.

In-Site is gevestigd in de Deense hoofdstad Kopenhagen, en is ontstaan door de verzelfstandiging van de lokale branche van Avid Technology. Door de jarenlange ervaring met Avid en andere audiovisuele software is In-Site gespecialiseerd in het aanbieden van diensten in combinatie met hardwareoplossingen.

De samenwerking met MediaLab sluit daar perfect op aan. “De digitale tool van MediaLab is een zeer interessante aanvulling op ons productportfolio”, zegt Nicolaj Steffensen, Managing Director bij In-Site. “De interface is gebruiksvriendelijk en het centraal kunnen opslaan van media is precies wat onze klanten zoeken bij het productieproces van mediacontent.”

Europees partnerprogramma

De nieuwe overeenkomst is onderdeel van het partnerprogramma waarmee MediaLab vorig jaar is gestart. Na eerdere partnerships met ADTV in Polen en DigiNet in België, volgt met In-Site nu ook Scandinavië. Hans de Heus, CEO bij MediaLab, vertelt: “Wij hebben al een sterke positie in de Benelux, en door samen te werken met andere partijen kunnen wij de hele Europese broadcasting- en media-industrie voorzien van de beste oplossing voor het distribueren, reviewen en opslaan van mediacontent.”

MediaLab is perfect geschikt voor de Scandinavische markt, volgens Steffensen: “Het onderscheidt zich van andere oplossingen door klanten de mogelijkheid te geven om eigen opslag te gebruiken in combinatie met een cloud-based platform. Complexe situaties oplossen met eenvoud is voor ons erg belangrijk – en dat is precies wat wij geloven dat MediaLab kan doen voor onze klanten.”

Over MediaLab

Wij zijn MediaLab, en wij brengen de flow in jouw productie. MediaLab biedt de meest complete digitale tool voor het distribueren, reviewen en opslaan van professionele media. Wij vinden dat iedereen professionele content moet kunnen managen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. En dat volledig in de cloud, of dat nu public, hybride of lokaal is.

MediaLab werkt direct en naadloos samen met tooling van internationale mediabedrijven en omroepen. Zo ondersteunen we de best-practice workflows van bijvoorbeeld RTL, Talpa, Fremantle en Warner Bros. Discovery.

Daarnaast voldoen we 100% aan Europese wetgeving. Daarom is MediaLab de onbetwiste nummer één in media-cloudoplossingen. Zo simpel kan het zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht