Industry Wire

Geplaatst door NS

Meegenieten van bijzondere treingesprekken op Clubhouse

Door corona hebben we minder contact met bekenden en onbekenden. Ook gaan we minder vaak met de trein, de plek waar veel sociale interactie voorheen plaatsvond. Zomaar iets wat reizigers kunnen missen: het per ongeluk opvangen van een gesprek in de trein, een stiekem inkijkje in het leven van een ander. Maar laten we daar nou een alternatief voor hebben. Vanaf maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart kunnen reizigers, tussen 17.30 en 17.50 uur, meeluisteren met Avondspits: de leukste treingesprekken op Clubhouse.

Het kan grappig zijn of dramatisch, een liefdesverhaal of zelfs een thriller. Het is in elk geval elke dag weer anders, net als in het echte leven in de trein. De fictieve scenario’s voor Avondspits zijn geschreven door Oscar Kocken en Daan Windhorst, op basis waarvan acteurs Jilles Flinterman, Boris van Bommel, Victorine Plante en Henke Tuinstra geïmproviseerde gesprekken voeren. Terugkerend personage is de hoofdconducteur van NS, die de vervoersbewijzen controleert en zich mengt in het gesprek. De conversaties zijn niet opgenomen in de trein en nemen luisteraars mee naar een tijd zonder corona. Het is een klein gebaar van NS om te laten merken dat we onze reizigers missen.

Over Clubhouse
Clubhouse is een nieuw sociaal netwerk gebaseerd op voice, waar mensen van over de hele wereld samenkomen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en in real-time van elkaar te leren, over van alles en nog wat. Clubhouse is op dit moment beschikbaar voor Apple-gebruikers en alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Met Avondspits verkent NS voor het eerst de mogelijkheden van deze nieuwe app. Avondspits gemist? Volgende week plaatsen we fragmenten bij dit bericht.

Luisterlink voor maandag naar Avondspits op Clubhouse.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht