Industry Wire

Meerderheid Nederlanders blijft nooit thuis voor tv-programma

De tijd dat we massaal thuis blijven om niets te missen op tv, lijkt voorbij. Maar liefst 70% van de Nederlanders geeft aan nooit thuis te blijven om een tv-programma te zien. In plaats daarvan kijken ze liever via een on demand-dienst zoals Netflix of Uitzending Gemist.

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Hoewel het streamen van films populair is, bijvoorbeeld vanaf een eigen harddisk, via internet of via een online videotheek, lijken dvd’s en blu-rays op hun retour. Slechts 8% van de Nederlanders kijkt het liefst films vanaf een dvd of blu-ray-disc.

Favoriet: Wie is de mol
De mensen die wel thuisblijven voor een tv-programma, hebben duidelijk hun favoriete programma’s. Wie is de mol (21%) staat op nummer één, gevolgd door Boer zoekt vrouw (9%) en Studio Sport (8%) op de derde plaats. Programma’s van eigen bodem scoren dus bijzonder goed als het gaat om live tv-kijken.

Noord-Nederland: liefst live tv
Opmerkelijk is dat respondenten in de noordelijke provincies wel een grote voorkeur hebben voor live tv-kijken: maar liefst 83% verkiest dit boven on demand-diensten of programma’s opnemen. Bovendien geeft geen enkele Noorderling de voorkeur aan tv-kijken via de tablet of laptop, tegenover 17% van de respondenten in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

“Het kijkgedrag van Nederlanders verandert,” zegt Richard Dusink, Manager Marketing en Sales bij Reggefiber. “We hebben steeds meer technologische middelen tot onze beschikking en daar profiteren we graag van. We downloaden, streamen en maken gebruik van de vele mogelijkheden die interactieve tv biedt. Steeds vaker doen verschillende gezinsleden dit zelfs tegelijkertijd met ieder hun eigen scherm of apparaat. Dit alles vraagt veel capaciteit van de internetverbinding en het is daarom raadzaam om over voldoende bandbreedte te beschikken, zoals met een glasvezelverbinding. Zo kan iedereen ongestoord genieten van de favoriete film of tv-serie.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht