Industry Wire

Geplaatst door MegaJobs BV

MegaJobs lanceert gratis IT vacature platform: ITJobstar.nl

Vanaf gisteren is Nederland met ITJobstar een ICT platform voor IT vacatures rijker. De directe aanleiding voor de nieuwe ‘niche vertical’ is het ontbreken van een gratis ‘freemium’ site voor ICT bedrijven en intermediairs. Met ca 14.000 vacatures en freelance opdrachten onderscheidt ITJobstar zich van algemene verticals en vacaturebanken in haar aanbod, transparantie en positionering.

ITJobstar: Direct solliciteren bij de bron
ITJobStar.nl verzamelt dagelijks Nederlandse ICT banen. Via eigen algoritmen worden IT functies ontdubbeld en gesorteerd naar relevantie en actualiteit. ITJobstar laat werkzoekenden rechtstreeks solliciteren bij de bron, ofwel de website van de adverteerder. Geen getrapte sollicitaties, maar korte lijnen.

Ernst Snijder Managing Director MegaJobs: “We zijn verheugd met ITJobstar als extra outlet voor de IT sector. Veel verticals bieden een verwaterd aanbod. Door te ontdubbelen en geen vacaturebanken in het aanbod op te nemen, biedt MegaJobs met ITJobstar een transparanter, vollediger en diverser aanbod.” Naast het gratis laten spideren van vacatures op ITJobstar biedt MegaJobs voor bedrijven ook de mogelijkheid om ICT vacatures tegen een geringe investering door te promoten op MegaJobs en haar netwerk. Additioneel bestaat de optie tot gebruik van de CV-database.

Huidige marktsituatie: Anticiperen op kieskeurigheid sollicitant
In de ICT sector zijn ca 250.000 mensen werkzaam voor 28.000 bedrijven, waarvan er ca 20.000 tot de ‘éénpitters’ behoren. In 2012 stonden ca 125.000 vacatures open, een groei van 5% tov 2011. In 2013 wordt een afvlakkende banengroei verwacht. Zwak blijven de bedrijfsbestedingen. Consultancy heeft te kampen met prijsdruk en afnemende opdrachten. Daar staat tegenover dat bedrijven meer investeren in mobiele toepassingen, e-Commerce, CRM en Business Intelligence. Doordat bedrijven deze software oplossingen wensen te integreren in hun kernactiviteiten zal eveneens de vraag naar dataopslag, cloud services en infrastructuur toenemen. Efficiëntie en toename in productiviteit zullen leiden tot een spiraal omhoog in de huidige economie. Als voortrekker is de ICT sector één van de weinige sectoren waarin de vraag naar personeel hoog blijft en zal aanhouden in de komende jaren. Binnen dit perspectief anticipeert ITJobstar op de kieskeurigheid van de sollicitant door een transparant totaalaanbod van vacatures aan te bieden.

Noot voor de redactie:
MegaJobs, opgericht in 2004, is een onafhankelijk vacaturesite. MegaJobs wil het instrument zijn waarmee de moderne zelfbewuste werknemer vorm geeft aan de volgende stap in zijn of haar carrière. Met zijn netwerk van partner en doelgroepsites streeft MegaJobs naar kwalitatief bezoek onder latente en manifeste baanveranderaars. Actief in Nederland en België bedient het momenteel meer dan 700 werkgevers en worden circa 480.000 maandelijkse bezoekers bereikt.

Meer informatie:
MegaJobs BV

Ernst Snijder
e-mail: pers@MegaJobs.nl
http://www.megajobs.nl
http://www.itjobstar.nl
tel: 035 – 548 60 68

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht