Industry Wire

Geplaatst door Macaw

Microsoft benoemt Marc Lelijveld en Rebekka Aalbers van Macaw tot Most Valuable Professional

De Microsoft MVP Award is in 1993 geïntroduceerd om communityleiders te bedanken en te eren voor hun actieve rol in de promotie en adoptie van Microsoft-technologie. Rebekka Aalbers, technology consultant bij Macaw, is voor de derde keer onderscheiden met de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Award in de categorie ‘Business Applications’. Marc Lelijveld, die als data & analytics consultant werkzaam is bij Macaw, werd voor de vierde keer uitgeroepen als MVP in de categorie ‘Data Platform’.

Alleen technologie-experts die leiderschap tonen als het gaat om het delen van kennis met communities, beschikken over gespecialiseerde kennis en een uitzonderlijke technische expertise op het gebied van een bepaalde Microsoft-technologie kunnen worden geëerd met deze award.

Voor het jaar 2022-2023 ontvingen 11 mensen in Nederland de Data Platform MVP-titel. De status Business Application MVP is aan 10 Nederlanders toebedeeld, waarvan slechts twee vrouwen, waaronder Rebekka. Van de 148 Nederlandse MVP’s zijn er slechts 12 vrouw.

Marc en Rebekka zijn zeer actief binnen de online community van Microsoft. Zij geven bijvoorbeeld productfeedback, schrijven blogs en nemen deel aan podcasts. Daarnaast leiden ze conferenties en gebruikersgroepen, helpen ze bij het organiseren van evenementen, zoals Microsoft Ignite, en recenseren ze boeken die betrekking hebben op de Microsoft-community.

De MVP-titel wordt steeds voor een jaar toegekend en MVP’s worden om de twaalf maanden opnieuw geëvalueerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht