Industry Wire

Geplaatst door Top Notch

Miljard views op Top Notch Youtube kanaal

Vandaag is voor de miljardste keer een video bekeken op het Youtube kanaal van Top Notch. Hiermee is dit het eerste Nederlandstalige muziekkanaal met een miljard views. Het zesde Nederlandse Youtube kanaal ooit dat zoveel views behaalt. Inmiddels is het populaire kanaal elke dag goed voor zo’n twee miljoen weergaven.

Top Notch is de afgelopen jaren ook samenwerkingen aangegegaan met diverse andere Youtube kanalen die passen binnen het eigen DNA. Denk hierbij aan inhoudelijke en creatieve samenwerkingen met Teske, Supergaande, Défano Holwijn & HASHTAGDIEBOYS, Vonnekebonneke, Youstoub, Teemong, Joardy Film, Ismail Ilgun en Eenhoornjoost.

Top 5 best bekeken video’s

Enkele feitjes

  • Het kanaal is goed voor ruim 2 miljard bekeken minuten video
  • Vier miljoen duimpjes omhoog zijn er in de afgelopen jaren gegeven
  • Na Nederland (84%) komen de meeste views uit België (9%) en Suriname (2%)
  • De man-vrouw verdeling is in de loop der jaren bijna gelijk geworden
  • De grootste groep op het kanaal is 18–24 jaar (37%) gevolgd door 25–34 jaar (35%)

Op het Top Notch kanaal zijn niet alleen muziekvideo’s te vinden. Op dit brede muziekkanaal zijn ook sessies te vinden, interviews, mini-documentaires en achtergronden. Er worden educatieve video’s gedeeld, bijvoorbeeld rond de release van het beladen boek Roofstaat. Maar ook de video’s rond de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen, het WK Dammen, een talkshow en making of’s van buitenlandse avonturen met SBMG, Lil Kleine en Ronnie Flex zijn hier te vinden.

Op weg naar de 2 miljard views is het einde van de groei op Youtube nog niet in zicht. De gemiddelde kijktijd stijgt nog altijd, het aantal abonnees groeit exponentieel en een leuk detail is dat het aandeel meisjes en vrouwen aan een opmars bezig is. Naar verwachting zal begin 2018 de miljoenste abonnee van het Top Notch Youtube kanaal worden verwelkomd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht