Industry Wire

Geplaatst door MindAffect

MindAffect haalt één miljoen euro durfkapitaal op voor ALS-uitvinding

Nijmegen, 14 mei 2018 – MindAffect, de Nederlandse startup die een unieke ‘brain computer interface’ heeft uitgevonden waarmee onder meer ALS-patiënten weer kunnen communiceren, haalt één miljoen euro durfkapitaal op bij diverse Nederlandse investeerders.

Eén van de initiatiefnemers is Peter Desain, professor kunstmatige intelligentie van de Radboud Universiteit Nijmegen, die al 20 jaar onderzoek doet naar zogenoemde brein-computer-koppelingen. Desain: “Onze uitvinding stelt ons in staat om in hersenactiviteit vast te stellen waar mensen naar kijken. Daarmee kunnen wij een computer aansturen. Dit betekent dat patiënten die als gevolg van bijvoorbeeld ALS of een herseninfarct niet meer in staat zijn om te bewegen en te praten, door gebruikmaking van onze technologie weer kunnen communiceren met hun dierbaren.”

MindAffect is opgericht in september 2017 en bouwt voort op onderzoek dat mede is gefinancierd door internationale ALS-stichtingen. Hier bovenop komt nu de aangetrokken investering van één miljoen euro aan durfkapitaal afkomstig van een groep Nederlandse investeerders. Dit consortium bestaat uit informal investors Bernard Muller, ondernemer en zelf ALS-patiënt, en de oprichters van smart energy bedrijf Quby, alsook formeel georganiseerd kapitaal van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en Medisch Specialistisch Bedrijf Isala.

Ivo de la Rive Box, directeur van MindAffect, is blij met de investering: “Wij zijn er trots op dat we het vertrouwen hebben gekregen van zoveel verschillende partijen in de markt om onze technologie verder uit te ontwikkelen tot een product voor mensen die hun vermogen tot communiceren zijn verloren.”

***

Over MindAffect

Het Nederlandse MindAffect, mede opgericht door healthtech venture builder NLC, is uitvinder van een unieke ‘brain computer interface’ waarmee ‘locked-in syndroom’-patiënten weer kunnen communiceren. MindAffect is voortgekomen uit het wereldwijd gerenommeerde Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit. www.mindaffect.nl & https://vimeo.com/250019055

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht