Industry Wire

Geplaatst door Mobian

MOBIAN introduceert uniek mobiliteits membership-model voor bewoners en bedrijven in Amsterdam

MOBIAN is gespecialiseerd in het ontsluiten van parkeerfaciliteiten en (deel)mobiliteiten. MOBIAN realiseert, faciliteert en exploiteert een netwerk van zogenaamde ‘MOBIHUBS’ aan de rand van steden middels slimme technologie en een app. Dit zijn onbemande, hoogwaardige parkeerfaciliteiten waar mensen eenvoudig kunnen overstappen op efficiënte en duurzame micro-mobiliteiten zoals city bikes, e-bikes en elektrische cargo bikes.¬

Eindelijk komt Mobian dan met het veel belovende leden model voor bewoners en bedrijven binnen Amsterdam. Voor één vast bedrag per maand kunnen bewoners en bedrijven 24/7 alle MobiHubs van Mobian gebruiken met de daarbij horende mobiliteitsdiensten zoals het parkeren van de auto, het gebruik van een nieuwe deelfiets en andere toekomstig te verwachten mobiliteiten zoals bijvoorbeeld de bakfiets en de cargobike.

We hebben veel geleerd van het toenemende gebruik van onze diensten op onze MobiHubs, aldus MOBIAN founder Sven Snel. “Inmiddels zijn wij klaar voor deze volgende stap en ben ik blij dat we de MobiMemberships in de regio Groot Amsterdam kunnen aanbieden. Als MobiMember mag je alle parkeerplaatsen en deelfietsen op iedere MobiHub gebruiken, wanneer en hoe vaak je maar wilt, voor een vast bedrag per maand, eigenlijk te vergelijken met een sportschool-abonnement” lacht Sven. Een MobiMembership biedt de bewoners en bedrijven heel veel flexibiliteit voor een duidelijk en aantrekkelijk bedrag per maand. Het model/concept ligt in de lijn van de deeleconomie en is simpel in gebruik.

MOBIAN houdt zich al een tijdje bezig met het beter bereikbaar maken van luchthavens, evenementen zoals de Dutch GP en de stad Amsterdam. Ook dit lidmaatschapsconcept draagt weer bij aan een autoluw en duurzaam Amsterdam. Doordat auto’s worden afgevangen aan de rand van de stad en er vervolgens meer fietsen in gebruik zullen zijn dan dat er stil staan, draagt dit concept bij aan Mobian’s duurzame doelstelling. Ook bespaart het parkeren gecombineerd met de fiets de onnodige zoek kilometers naar een parkeerplaats. “Het laatste stuk op de fiets is meestal zelfs nog sneller dan dat je met de auto door de drukke binnenstad rijdt. Het resultaat: minder uitstoot, lagere parkeerdruk en een verbeterde leefbaarheid van de stad” aldus Sven Snel.

MOBIAN voorziet in een praktische app die eenvoudig toegang biedt tot de parkeerplaats en de aanvullende mobiliteit. MOBIAN expandeert haar MobiHubs de laatste maanden razend snel, sinds april tref je MobiHubs ook aan de rand van andere grote steden en luchthavens zoals Schiphol, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Ook al deze MobiHubs mag je als Amsterdamse MobiMember onbeperkt gebruiken.

De beschikbare MobiHub locaties en meer informatie is te vinden op https://www.mobian.global/

Alle informatie en aanvragen omtrent het MobiMembership is te vinden op:
• Bewoners: Mobian.city/mobimember
• Bedrijven: mobian.city/mobimember-business

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht