Industry Wire

Geplaatst door MobieTrain

MobieTrain betreedt Nederlandse markt als eerste mobile-first leeroplossing voor werknemers

Amsterdam, 3 november 2020 – MobieTrain, het eerste mobile-first leerplatform waarmee medewerkers op elk moment en op elke plek hun kennis kunnen bijschaven, betreedt de Nederlandse markt. Het van oorsprong Belgische bedrijf speelt in op de vraag naar locatieafhankelijke leeroplossingen, nu dat er steeds minder fysieke contactmomenten zijn tussen werkgever en werknemer.

Middels microlearning, korte online leersessies van gemiddeld 5 minuten per dag, kunnen werkgevers effectief kennis overdragen aan werknemers.

Microlearning: korte online leersessies, waar en wanneer je maar wil
Sinds de coronacrisis is digitalisering voor bedrijven geen optie meer, maar een must. Bedrijven moeten kennis blijven delen met hun werknemers, die meer dan ooit op de hoogte moeten worden gehouden van veranderingen, maar steeds minder vaak aanwezig zijn op de werkvloer. Microlearning lost dit op door werknemers de mogelijkheid te geven om behapbare leerblokken te volgen via hun mobiele telefoon, waar en wanneer zij maar willen. MobieTrain is het eerste mobiele platform dat microlearning naar de Nederlandse markt brengt.

De toekomst van leren op de werkvloer is een mix van leermethodes
Microlearning biedt 50% beter behoud van kennis en een 4 keer zo hoge betrokkenheid van werknemers, vergeleken met traditionele e-learning. Toch is mobiele kennisoverdracht niet de enige factor die een cruciale rol speelt. Volgens Guy Van Neck, CEO van MobieTrain, is de toekomst van leren op de werkvloer niet alleen mobiel, maar een combinatie van leermethodes: “De toekomst is leeraanbod op maat: de relevante content op het juiste moment bieden aan werknemers, via een mix van verschillende technieken zoals e-learning, mobiel en face to face. We willen wereldwijd de norm voor mobiel leren bepalen en we storten ons daarom nu ook vol enthousiasme op de Nederlandse markt.”

Over MobieTrain

MobieTrain commercialiseert een microlearning platform waarmee bedrijven makkelijk hun eigen leerpaden kunnen ontwikkelen en werknemers waar en wanneer ze maar willen hun kennis kunnen bijschaven. MobieTrain is opgericht in 2015 door CEO Guy Van Neck en medeoprichters Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. De startup won in 2018 de startup competitie Unleash in Amsterdam, haalde in maart 2019 1 miljoen euro op bij onder meer LRM en haalde in 2020 1,8 miljoen euro aan financiering op bij de Belgische investeringsmaatschappij LRM en de mediagroep Concentra. Ook nam MobieTrain in 2018 deel aan de Startupbootcamp in Amsterdam: een wereldwijd accelerator met hubs in verschillende steden. De Nederlandse accelerator zit ook in het aandeelhouderschap van MobieTrain. Klanten als Decathlon, Diesel, Altas Copco, Proximus, Timberland, Stad Rotterdam, maken gebruik van de app. Meer info op http://www.mobietrain.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht