Industry Wire

Geplaatst door Mobike

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam

Mobike, ’s werelds eerste en grootste aanbieder van deelfietsen, begint vandaag met een pilot in Rotterdam. Hierbij is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij in eerste instantie 150 fietsen worden geplaatst. Het doel van de pilot is om het gebruik van de hightech fietsen intensief te monitoren, op basis waarvan de opzet zoveel mogelijk kan worden afgestemd op de wensen van de gebruikers en andere belanghebbenden in Rotterdam.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van hightech toepassingen. Met behulp van de Mobike app kunnen gebruikers eenvoudig de dichtstbijzijnde fiets vinden en daarnaast zijn alle fietsen voorzien van een slim slot dat je eenvoudig open ‘appt’ met je telefoon.

Ook zijn alle fietsen voorzien van een GPS tracker, waardoor op elk moment de locatie en de staat van de fiets kan worden gemonitord. Hiermee kan het Mobike straatteam ervoor zorgen dat verkeerd geparkeerde fietsen of kapotte fietsen snel worden verwijderd of verplaatst. Het streven is dat meer dan 95% van de Mobike fietsen in Rotterdam correct geparkeerd zijn en goedwerkend zijn.

Voor de lancering in Nederland heeft Mobike voor Rotterdam gekozen, vanwege het internationale en ondernemende karakter van de stad en de no-nonsense mentaliteit van de Rotterdammers. Daarnaast werkt Mobike goed samen met de gemeente en andere belanghebbenden, om rekening te houden met de verschillende belangen en de lokale wensen.

De officiële lancering van Mobike in Nederland vindt plaats op donderdag 9 november – Hofplein 20 in Rotterdam. Belangstellenden zijn vanaf 1700 uur van harte welkom om de Mobike fietsen te proberen en onder het genot van een drankje kennis te maken met Mobike. Onder andere Ronald Haverman van Mobike Nederland – tevens oprichter van de OV-fiets – zal aanwezig zijn om de pilot toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Mevr. Hu Weiwei, oprichter van Mobike: ‘We zijn heel blij dat Rotterdam onze eerste partner in Nederland wordt, vanwege het internationale en ondernemende karakter van de stad. We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en andere lokale belanghebbenden om er voor te zorgen dat we de Rotterdammers op de best mogelijke wijze van dienst kunnen zijn.’

Dhr. Ronald Haverman, Mobike Nederland: ‘Fietsen moeten fietsen en zo kort mogelijk stilstaan. De hightech deelfietsen van Mobike zijn daar heel geschikt voor, omdat deelfietsen door veel verschillende mensen worden gebruikt. Zeker rond stations gaan de deelfietsen van Mobike daarom helpen het ruimteprobleem op te lossen.’

Dhr. Norman de Vos, directeur van Fox Global Logistics (Mobike partner): ‘Als Rotterdams bedrijf zijn we trots op de samenwerking met Mobike. Wij gaan er voor zorgen dat de fietsen van Mobike er in Rotterdam netjes bij staan en goed werken, zodat de Rotterdammers er met plezier gebruik van kunnen maken.’

Over Mobike:

-Mobike is opgericht in april 2016 en is actief in 9 landen, inclusief China, Singapore, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk, Thailand, Maleisië, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

-In deze landen maakt Mobike gebruik van meer dan 7 miljoen fietsen voor meer dan 200 miljoen gebruikers en ongeveer 30 miljoen fietsritjes per dag.

-Rotterdam is de eerste stad in Nederland waar Mobike haar diensten aanbiedt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht