Industry Wire

Geplaatst door Progress Communications

Mobiquity breidt uit naar Europa met overname Nederlandse Xaton

Mobiquity, leverancier van complexe, bedrijfskritische enterprise class-applicaties, kiest Nederland als uitvalsbasis voor uitbreiding in Europa. Het Amerikaanse bedrijf neemt full-service ontwikkelaar voor web en mobiel Xaton in Amsterdam over. Xaton werkt onder meer voor Ziggo, DTG, Superdirect en KPN. De opening van de eerste Europese vestiging van Mobiquity in Amsterdam is het gevolg van sterke groei in de Verenigde Staten en een toenemende vraag naar de hoogwaardige mobiele oplossingen van Mobiquity wereldwijd. De zestig medewerkers van Xaton – veertig in Amsterdam en twintig in India – gaan deel uitmaken van het wereldwijde Mobiquity-team.

Mobiquity beschouwt Amsterdam als de ideale locatie voor zijn Europese hoofdkantoor vanwege de centrale ligging en de reputatie van de stad op het gebied van apps en mobiele oplossingen. Met het oog op de uitgebreide groeimogelijkheden in Europa start Mobiquity snel met het uitbreiden van het Amsterdamse team. Daarbij ligt het accent op business development en delivery. Een samengesteld team is al begonnen met het integreren van Xaton in Mobiquity. Medewerkers van beide organisaties gaan gezamenlijk werken aan klantprojecten. Dennis Tilgenkamp, algemeen directeur van Xaton, is benoemd tot algemeen directeur van Mobiquity Europe.

“De vraag naar strategische expertise op het gebied van mobiel speelt nu op een wereldwijde schaal”, zegt Bill Seibel, oprichter en CEO van Mobiquity. “De kennis, ervaring en passie van Xaton om innovatieve en hoogwaardige web- en mobiele oplossingen te leveren – gecombineerd met de hoogwaardige technologie en ontwikkelskills binnen het bedrijf –, zijn niet alleen een sterke aanvulling op Mobiquity, ze zorgen ook voor een strategische springplank voor onze uitbreiding in Europa, waar we grote kansen zien voor onze aanpak voor wat betreft strategie, interfacedesign en integratie.”

De wereldwijde uitbreiding van Mobiquity volgt op de groei in de Verenigde Staten, waar het bedrijf in 2013 zijn achtste en negende regiokantoren opende in Gainesville, Florida, en in San Francisco, Californië. Mobiquity is opgericht in 2011 en heeft zijn inkomsten in 2012 zien toenemen met zeshonderd procent. Het bedrijf blijft sterk doorgroeien, met het derde kwartaal van het boekjaar 2013 als beste kwartaal tot nu toe. Mobiquity werd in augustus 2013 door Forrester erkend als mobiele specialist in het rapport ‘Wanted: Mobile Engagement Providers’.

“Door de talenten van Xaton en Mobiquity te combineren, zijn we goed gepositioneerd om Europese bedrijven te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische en transformatieve mobiele initiatieven”, zegt Dennis Tilgenkamp.
Als onderdeel van de focus op Europa zijn leden van het managementteam van Mobiquity de komende tijd aanwezig als spreker tijdens evenementen. President, Chief Strategy Officer en medeoprichter Scott Snyder is keynote-spreker tijdens de Perfect Storm Europe 2013-conferentie in Amsterdam op 8 oktober. CEO Bill Seibel spreekt op 21 november 2013 in Londen tijdens de AIIM Executive Leadership Council.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht