Industry Wire

Geplaatst door Mondu

Mondu lanceert MonduSell: een nieuwe betaaloplossing voor B2B multichannel sales

  • De nieuwe oplossing stelt B2B-verkopers in staat om flexibele betalingsvoorwaarden aan te bieden en bestellingen efficiënt in real-time te verwerken, ongeacht de plaats of kanaal van verkoop: buitendienst, televerkoop of email bestellingen.

  • Meer dan de helft van de B2B-kopers heeft het gevoel dat er een kloof is tussen de bestaande ervaringen van B2B-verkopers en hun veranderende aan- en inkoopbehoeften.

  • MonduSell biedt een totaaloplossing die flexibele betalingsvoorwaarden en een gemakkelijke ervaring biedt zonder risico of gedoe.

Amsterdam, 8 februari 2023 – Mondu, het snelgroeiende B2B-betalingsbedrijf, kondigt de lancering van MonduSell aan, een nieuwe oplossing voor B2B-verkopers die flexibele betalingen op elk verkoopkanaal aanbiedt: buitendienst, televerkoop of emailbestellingen. MonduSell biedt de meest populaire B2B-betaalmethoden -voorwaarden, zoals betalen in termijnen of op factuur, terwijl bestellingen via elk verkoopkanaal gemakkelijk in real-time worden verwerkt. MonduSell vereist geen technische integratie en is beschikbaar op elk apparaat, waardoor verkopers in iedere setting direct kunnen beginnen met het verwerken van transacties. De oplossing is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland.

Geschat wordt dat 56 procent van de B2B-kopers het gevoel heeft dat er een kloof is tussen de bestaande ervaringen van B2B-verkopers en hun veranderende aan- en inkoopbehoeften. Volgens McKinsey zegt 68 procent van de verkopers dat hun verkoopteams meer uitdagingen en conflicten ervaren omdat ze de juiste middelen niet hebben om via meerdere kanalen te verkopen. Verkopers hebben ook een beperkte mogelijkheid om financieringsoplossingen aan te bieden en worden belast met handmatige processen zoals risicocontroles, debiteurenbeheer, incasso’s en aanmaningen.

MonduSell lost dit probleem op. Het slaat de brug tussen de B2C-koperservaring in een B2B-sales setting en geeft verkopers de optie om flexibele betaaltermijnen aan te bieden met real-time risicocontrole en snellere orderverwerking.

Malte Huffmann, Co-Founder en Co-CEO van Mondu:
“Vandaag de dag voelen verkopers druk van vele kanten. Van het huidige economische klimaat, krapte in de cashflow en recordinflatie, tot groeiende concurrentie en toenemende verwachtingen van kopers, zoals onmiddellijke goedkeuring, snelle verzending en het vermijden van vooruitbetalingen. MonduSell is de volgende stap in onze missie om slimme en betrouwbare betalingsoplossingen te bieden waarmee elk B2B-bedrijf kan groeien. Zij kunnen nu de meest populaire B2B-betaalmethoden en -voorwaarden aanbieden op offline verkoopkanalen, wat de klantervaring, conversies en gemiddelde orderwaarde verbetert. Ons hele team is ongelooflijk enthousiast om dit voor onze klanten op de markt te brengen.”

Julian La Fontaine, MD van IONTO Health & Beauty GmbH, een van de eerste gebruikers van MonduSell:

“Omdat we de populariteit van Mondu in onze webshop zagen, konden we niet wachten op een vergelijkbare oplossing die kan worden gebruikt bij het verwerken van bestellingen die we ontvangen tijdens interacties op beurzen of in showrooms. MonduSell is intuïtief voor onze verkoopvertegenwoordigers, met in principe geen integratie-inspanningen omdat het werkt als een plug-and-play-oplossing, en we kunnen onze bestaande API met Mondu gebruiken voor facturen.”

Mondu Sell biedt verkopers de volgende voordelen:

  • Snelle deal closings: sluit deals op het moment van verkoop in plaats van dagen te moeten wachten op goedkeuring van transacties. Mondu verwerkt transacties real-time en heeft toonaangevende goedkeuringspercentages, ook voor nieuwe klanten.

  • Geen cashflow risico’s: de verkoper krijgt vooraf betaald, ongeacht het verkoopkanaal en de betaalmethode van de zakelijke koper. – Mondu verzorgt het transactieproces achter de schermen.

  • Meer verkopen: verkopers kunnen de budget barrières van kopers vermijden door flexibele betalingsopties aan te bieden. Bovendien draagt de optie om het verkoopproces te versnellen bij aan meer conversies en groeimogelijkheden.

  • Minder werklast: verkopers besparen tijd en geld op tijdrovende administratieve taken en verkoop zonder risico’s. Mondu automatiseert krediet- en fraudecontroles, zorgt voor het innen en aanmanen van betalingen en neemt het wanbetalingsrisico op zich, zodat verkopers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Mondu, opgericht in Berlijn in 2021, deed zijn intrede in de Nederlandse markt in oktober 2022. De Buy Now, Pay Later (BNPL) B2B-oplossingen voor verkopers en marktplaatsen zijn beschikbaar voor zakelijke klanten in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Verdere marktuitbreiding staat gepland voor later dit jaar. Mondu heeft onlangs een Serie A-extensie van $13 miljoen aangekondigd, waarmee de tot nu toe opgehaalde financiering op $90 miljoen komt.

Ga voor meer informatie naar de website van Mondu.

— Einde persbericht —

Over Mondu

Mondu verandert het ecosysteem van B2B-betalingen en biedt betalingsoplossingen waarmee elk B2B-bedrijf snel en veilig kan groeien.

Het bedrijf stelt verkopers en marktplaatsen in staat om hun zakelijke klanten de meest populaire B2B-betaalmethoden met flexibele betalingsvoorwaarden aan te bieden in een online kassa. De Buy Now, Pay Later-oplossingen omvatten aankoop op factuur, SEPA-incasso en betalen in termijnen. Verkopers die met Mondu werken, zijn beschermd tegen wanbetalingsrisico’s en besparen zich het gedoe van incasso’s en aanmaningen.

Mondu brengt B2B-betalingen op één lijn met B2C-betalingen, plaatst klanten in het hart van de betalingsstroom en zorgt ervoor dat ze een naadloze, moderne en state-of-the-art ervaring hebben. Het resultaat is een win-win verhaal: zakelijke klanten hebben de mogelijkheid om te kopen en te betalen wanneer ze willen, wat zich vertaalt in een hogere conversieratio en hogere orderwaarde voor de leverancier.

Mondu GmbH is in 2021 in Berlijn opgericht door ondernemers Malte Huffmann, Philipp Povel en Gil Danziger met als doel B2B-betalingstransacties te vereenvoudigen. Mondu heeft een team van meer dan 140 getalenteerde professionals met diverse achtergronden en met ervaring bij de beste bedrijven, in de technologie en daarbuiten. Sinds oktober 2022 is Mondu ook beschikbaar in Nederland. Mondu heeft $90 miljoen aan aandelen- en schuldfinanciering opgehaald van toonaangevende investeerders Valar Ventures, Cherry Ventures, The FinTech Collective en de Duitse bank VVRB.

Mondu perskit

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht