Industry Wire

Geplaatst door Fiverr

Montserrat 2024 uitgeroepen tot ‘Font van het Jaar’

AMSTERDAM, 11 december 2023 – Fiverr heeft Montserrat uitgeroepen tot ‘Font van het Jaar’ voor 2024. Een analyse van de meest gekochte logo’s op Fiverr Logo Maker en een enquête onder meer dan honderd freelance ontwerpers die via Fiverr Logo Maker werk verkopen, wijzen uit dat Montserrat de absolute favoriet is, als het gaat om lettertypen.

“Montserrat is een favoriet onder ontwerpers vanwege de strakke geometrische lijnen en moderne uitstraling. Het is voor veel stijlen te gebruiken en daarmee superveelzijdig. Het is een go-to voor bedrijven die hun visuele taal willen moderniseren. Met andere woorden, Montserrat heeft zowel vorm als functie”, zegt Nadav Barkan, Vicepresident of Design bij Fiverr.

Om Montserrat tot ‘Font van het Jaar 2024’ uit te roepen, analyseerde het team achter Fiverr Logo Maker de meest gebruikte lettertypen in de logo’s die gekocht zijn op het platform. Montserrat stond bovenaan in deze analyse, gevolgd door Bellefair en Poppins. Vervolgens ondervroeg het team ontwerpers van Fiverr Logo Maker. Ook daar was Montserrat de duidelijke favoriet, gevolgd door Bebas Neue en Poppins.

Geïnspireerd door traditionele wijk in Buenos Aires
Volgens de ontwerper van Montserrat, Julieta Ulanovsky, is Montserrat geïnspireerd op oude posters en belettering op borden in de traditionele wijk Montserrat in Buenos Aires. Het maakt deel uit van de Google Fonts-catalogus met allerlei open-source lettertypen. Google schat dat het is gebruikt in meer dan 20 miljoen websites.

“Een van de interessante dingen die verder uit het onderzoek naar voren komen, is dat de lettertypen die ontwerpers verkiezen niet altijd de best verkopende lettertypen zijn. Klanten geven vaak prioriteit aan ontwerpen die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook direct begrijpelijk en toegankelijk. Vandaar dat velen voor Montserrat hebben gekozen”, aldus Yonat Rauner Trieger, Business Owner van Fiverr Logo Maker.

Over Fiverr Logo Maker
Fiverr Logo Maker werd gelanceerd in 2020. Het is een geautomatiseerd platform dat wordt aangedreven door AI en is ontworpen om hoogwaardige logo’s te leveren, gemaakt door professionele ontwerpers van topklasse. Alleen de beste Fiverr-freelancers worden geselecteerd op basis van kwaliteitsmetingen. Fiverr Logo Maker wordt vertrouwd door meer dan 175.000 bedrijven in meer dan 127 landen.

Voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie, neem contact op met Finn Dekker via finn@hibou.nl of 06-53314446.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht