Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Een mooi gebaar: hoe Universal Gestures de Galaxy Watch toegankelijker maakt

Schiphol, 4 december 2023 – Met het oog op de ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’[1] , is het tijd om te laten zien hoe technologie kan bijdragen aan een inclusievere wereld.

Samsung streeft naar een gelijke ervaring voor alle Samsung Galaxy-gebruikers. Universal Gestures[2] is Samsungs nieuwe innovatie die hier helemaal bij aansluit. Universal Gestures is een toegankelijkheidsfunctie voor de Galaxy Watch, die het voor gebruikers mogelijk maakt om de Watch touch-free te bedienen via simpele gebaren. De functionaliteit werd geïntroduceerd als onderdeel van de One UI 5 Watch-update.

Universal Gestures

Universal Gestures is een nieuwe manier om het apparaat te bedienen, zonder dat er een vinger aan te pas komt en zonder dat er op knopjes gedrukt hoeft te worden. Met vier verschillende gebaren – Make Fist, Make Fist Twice, Pinch en Double Pinch – kunnen gebruikers door hun Galaxy Watch navigeren. In de viering van de ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’, omarmt deze nieuwe functie inclusiviteit door de Galaxy Watch toegankelijker te maken. Op deze manier kan iedereen het toestel nu op dezelfde betekenisvolle manier ervaren, ongeacht hun achtergrond of beperking.

Informatie over het inschakelen en gebruik van Universal Gestures is te vinden via deze link (download het bestand voor de afbeeldingen).

[1]De jaarlijkse International Day of Persons with Disabilities (IDPD) van de Verenigde Naties.

[2]Beschikbaar op de Galaxy Watch6-, Watch5- en Watch4-reeks met One UI 5 Watch.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal, waaronder nieuws waar geen persbericht over wordt uitgestuurd, vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht