Industry Wire

Geplaatst door Moqod

Moqod ontwikkelt app voor pas gelanceerde startup Learned.io

Digital Agency Moqod heeft de applicatie ontwikkeld voor Learned. De startup laat organisaties het persoonlijk ontwikkeltraject beter organiseren, wat ervoor moet zorgen dat werknemers (met name millennials) langer bij een werkgever blijven werken. Inmiddels gebruiken meer dan 750 werknemers van twaalf bedrijven het Learned-platform.

“Veel bedrijven vinden het steeds lastiger om millennials aan zich te binden. Deze generatie wil zich blijven ontwikkelen en als dat niet mogelijk is, dan vertrekken ze weer. Ze selecteren bedrijven ook op dit criterium. Ook oudere werknemers willen en moeten zich blijven ontwikkelen, gezien de digitale revolutie. Daarom hebben we een platform ontwikkeld dat prestatie- en leer-management integreert. Wat het Learned-platform onderscheid, is dat werknemers in hun eigen persoonlijk ontwikkelplan werken. Ze kunnen dat plan gedurende hun carrière meenemen van werkgever naar werkgever en gratis blijven gebruiken”, vertelt Rick Kuijf, oprichter van Learned.

Learned stelt daarnaast geïnspireerd te zijn door Agile management-principes: de startup ‘knipt het jaar op’, zodat werknemers in korte sprints aan ontwikkeling kunnen werken. Kuijf: “Opleidingen en bedrijfsdoelstellingen zijn ook aan elkaar verbonden, zodat het geleerde bijdraagt aan strategische doelen en manager en werknemer meer belang hechten aan persoonlijke ontwikkeling.”

Agile development

Kuijf: “Dankzij Moqod hebben we snel veel stappen in onze ontwikkeling kunnen zetten. Het bureau helpt ons door een functioneel ontwerp te vertalen naar architectuur en het te ontwikkelen. Ze zijn daarmee sparringpartner op het product, maar ook verantwoordelijk voor de totale ontwikkeling van de plannen.”

De founder waardeert het werken met het team van Moqod. “Om de twee weken blikken we terug en plannen we vooruit. Dat is niet alleen Agile, we worden tijdens deze sessies ook uitgedaagd om bepaalde keuzes beter te overwegen. De ervaring die Moqod met dit soort trajecten heeft, is een absolute meerwaarde. De flexibiliteit en snelheid past goed bij de wensen van een startup. Bij Moqod werken ondernemers, die graag kennis delen en liever op zaterdag een probleem oplossen dan het een weekend te laten liggen.”

Tim Stribos, managing partner bij Moqod: “We werken graag met startups. Ondernemers die een probleem willen oplossen, maar niet de ervaring of kennis in huis hebben om een technisch product te ontwikkelen, zoeken in onze ervaring niet alleen technische ondersteuning. Als bureau biedt je pas echt meerwaarde door op een hoger niveau mee te denken en de klant uit te dagen op zaken als privacy en functionaliteiten. Zo helpen we startups vooruit.”

Over Moqod

Moqod ontwikkelt innovatieve apps en software voor partijen als Uber en Rijkswaterstaat. Er werken wereldwijd 60 professionals bij Moqod. Het bureau is gericht op Nederland en nearshore en ondersteunt klanten op van concept-design tot volledige development. Dat doet het met Agile best practices. Zie voor meer informatie: www.moqod.com/nl/.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht