Industry Wire

Geplaatst door Ziggo

MuseumTV app bij Ziggo

Vanaf 26 november 2019 kunnen abonnees van VodafoneZiggo met een Mediabox Next de video’s van MuseumTV bekijken. MuseumTV krijgt een app op de ‘settopbox’, waarin alle films van MuseumTV te zien zijn. MuseumTV is hèt video-platform dat een overzicht biedt van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

MuseumTV wil het publieksbereik voor Nederlandse musea vergroten. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) definieerde in een onderzoek van 2013 een zeer belangrijke doelgroep: de zogenaamd ‘geïnteresseerde niet-bezoekers’. Deze groep is volgens hetzelfde onderzoek driemaal zo groot als de groep daadwerkelijke bezoekers. Voor MuseumTV is deze groep een hoofddoelgroep omdat deze vaak buiten de gebaande culturele communicatie paden ligt.

“Dit is een hele belangrijke stap voor het ontsluiten van nieuwe doelgroepen voor onze partner musea,” zegt Marieke van der Donk, oprichter en directeur MuseumTV. “Ziggo maakt het voor zijn abonnees mogelijk dat zij gratis toegang krijgen tot het rijke en veelzijdige kunst- en cultuuraanbod van de Nederlandse musea en gestimuleerd worden musea te bezoeken.“

“Door het toevoegen van MuseumTV aan het aanbod van Ziggo maken wij het voor onze klanten eenvoudiger om kunst en cultuur uit diverse musea te ontdekken of een tentoonstelling terug te kijken die zij gemist hebben,” zegt Raymond van der Vliet, director Content & Programming.

De keuze van Ziggo om MuseumTV toe te voegen aan het aanbod, ondersteunt de missie van MuseumTV: de drempel tot tentoonstellingen en museumcollecties wordt verlaagd en een grote nieuwe doelgroep krijgt onbeperkte digitale toegang tot kunst, cultuur en erfgoed.

Naast nieuwe doelgroepen bereiken, wil MuseumTV digitale toegang tot alle Nederlandse musea bieden. Zo brengt MuseumTV naast de bekende musea ook minder bekende musea in beeld. In meer dan 200 mini-documentaires vertellen conservatoren over de nieuwste tentoonstellingen en collectiepresentaties. Elke maand verschijnen er nieuwe video’s. Intussen zijn er meer dan 200 musea aangesloten bij het platform waaronder de Hermitage, het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Drents Museum, het Singer Laren, het Louwman Museum en velen meer.

MuseumTV

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum. Het is een online platform waar publiek en cultuur elkaar ontmoeten. Het platform laat premium mini-documentaires over tentoonstellingen en vaste collecties in Nederlandse musea zien en zorgt ervoor dat kunst en cultureel erfgoed altijd en voor iedereen beschikbaar is.

MuseumTV heeft twee hoofddoelen. Drempelverlagend werken zodat veel meer mensen geactiveerd worden om musea te bezoeken en de online plek zijn waar het rijke Nederlandse museum- en erfgoedlandschap toegankelijk en overzichtelijk te ontdekken is. MuseumTV is een handig tool bij het plannen van een uitje, het verdiepen van kennis naar aanleiding van een bezoek en natuurlijk als men een tentoonstelling gemist heeft of gewoon nog een keer wil nagenieten. MuseumTV is ook een waardevol platvorm voor mensen die minder of niet mobiel zijn (denk aan ouderen en mensen met fysieke beperkingen). Alle films en meer informatie over MuseumTV op: www.museumtv.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht