Industry Wire

Geplaatst door MyHeritage.com

MyHeritage.com Koopt Bliscy.pl en domineert de Poolse markt van familiegeschiedenis

Warshau, Polen & Tel Aviv, Israël & Almere, Nederland – 7 juni, 2011 – MyHeritage.com, het populairste online familienetwerk, kondigde vandaag de acquisitie aan van Bliscy.pl van het bedrijf Wirtualna Polska S.A. Hiermee verstevigt het haar leiderschap in de Poolse markt van familiegeschiedenis en breidt haar internationale gebruikersgemeenschap uit.

De koop volgt een serie acquisities van andere toonaangevende familienetwerken in 2010, waaronder MoiKrewni.pl en moederbedrijf OSN GmbH. Het samengaan van Bliscy.pl met MyHeritage.pl, de Poolse website van MyHeritage.com, verenigt de Poolse concurrerende familiegeschiedenis websites.

Het samengaan voegt meer dan een half miljoen Bliscy.pl gebruikers toe aan het wereldwijde MyHeritage.com familienetwerk met als resultaat een gebruikersbestand van meer dan 2.7 miljoen Poolse gebruikers. MyHeritage.com is het vertrouwde huis op het Internet geworden waar miljoenen families wereldwijd zich thuis voelen en genieten van een veilige en privé omgeving waar de familiegeschiedenis ontdekt kan worden, waar men foto’s deelt en met elkaar in contact kan blijven.

“Nu wij ons hebben gevestigd als de toonaangevende en internationale partij voor families, welke op zoek zijn naar hun verleden en verwanten, is de aankoop van Bliscy.pl een natuurlijke stap welke ons globale netwerk verrijkt” zegt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage.com. “Onze service en vlaggenship Smart Matching™ technologie, genieten van een netwerk effect welke in waarde toeneemt als het aantal gebruikers stijgt. Om deze reden biedt de acquisitie meer waarde aan zowel de Bliscy.pl gebruikers als de gebruikers van MyHeritage.com. Ons internationale gebruikers netwerk bevat miljoenen families met voorouders in Polen, welke nu eenvoudiger verloren gewaande familieleden kunnen vinden en meer kunnen ontdekken over hun unieke familiegeschiedenis.

MyHeritage.com bezit een formidabel internationaal netwerk van meer dan 56 miljoen geregistreerde gebruikers en biedt haar services aan in 36 talen. Als een markt van strategische en economische waarde, bevestigt de aankoop de vaste voet welke het bedrijf in Centraal Europa heeft. Als zesde grootste economie van Europa is Polen een krachtcentrale in Centraal Europa, welke meer dan 40% van de omzet genereert van de 500 grootste bedrijven in de regio.

Sinds het eind van de communistische tijd in 1989, heeft Polen significante ontwikkelingspotentie laten zien – met een hoog inkomenseconomie en één van de hoogste BBP groeicijfers in de EU.

Na massale migratie in de loop der tijd, is het aantal ethnische Polen buiten de Poolse grenzen geschat op 20 miljoen, met de grootste concentratie van respectievelijk 10 miljoen en 1,6 miljoen in Amerika en Duitsland. Landen waar MyHeritage.com een grote aanhang heeft.

De stamboomgegevens , welke meer dan 6,5 miljoen stamboom profielen bevatten – gemaakt door meer dan 500 duizend Bliscy.pl gebruikers, zullen onder voorbehoud van toestemming van de gebruiker verhuisd worden naar privé familie websites op MyHeritage.com in Juli 2011.

De acquisitie van Bliscy.pl markeert de derde grote acquisitie van MyHeritage.com binnen de laatste 18 maanden, na de acquisitie van het Europese familienetwerk OSN GmbH en haar netwerk van 10 toonaangevende familie websites waaronder verwandt.de, moikrewni.pl en verwant.nl, en het Nederlandse familienetwerk ZOOOF. Door het samenvoegen van de familie netwerken in een internationaal platform, is MyHeritage.com een wereldwijd Familie domein aan het opbouwen welke meer dan 18 miljoen stambomen en 760 miljoen profielen bevat.

MyHeritage.com biedt krachtige middelen en technologiën aan voor het beheren van familierelaties online, waaronder:

* Populaire gratis genealogie software genaamd Family Tree Builder, ook beschikbaar in het Pools.
* Smart Matching™ technologie welke overeenkomsten tussen stambomen ontdekt in verschillende talen, uitspraken en spellingen.
* Geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie voor het automatisch taggen van familiefoto’s.

“De verkoop van Bliscy.pl is een voortzetting van onze strategie om content uit te breiden – een belangrijke doelstelling voor 2011”, zegt Anna Kesicka, Directeur Business Development bij Wirtualna Polska. “Wij zien veel waarde in het samenwerken met bedrijven die een passend perspectief hebben op een strategisch bedrijfsniveau. Als ’s werelds grootste familienetwerk past MyHeritage.com de schoen en biedt Bliscy.pl gebruikers een groot internationaal platform om familie te ontdekken en een verrijkte omgeving om gebruikers te ondersteunen in het houden van contact met hun familie in Polen en over de hele wereld.”

Over MyHeritage.com:
MyHeritage.com is ’s werelds populairste online familienetwerk. Miljoenen families over de hele wereld genieten van een privé omgeving waar hun families contact kunnen onderhouden en hun familiegeschiedenis kunnen ontdekken. MyHeritage.com’s Smart Matching™ technologie geeft gebruikers de mogelijkheid om op een spannende en innovatieve manier hun familie en familiegeschiedenis te achterhalen. Met alle stamboomgegevens bewaard in een veilige plaats, is MyHeritage.com de ideale plek om familiefoto’s te delen en speciale familiemomenten te koesteren en te vieren. Met 760 miljoen profielen en 18 miljoen stambomen, beschikbaar in 36 talen herenigt MyHeritage.com families wereldwijd. Ga voor nadere informatie naar www.myheritage.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht