Industry Wire

Geplaatst door Nasuni IQ

Nasuni lanceert Nasuni IQ om datasilo’s te ontsluiten voor AI-diensten

AMSTERDAM – Nasuni, toonaangevende leverancier voor hybride cloud storage, kondigt vandaag Nasuni IQ aan: data intelligence-mogelijkheden om bedrijven te helpen om hun ongestructureerde data-omgeving te beheren, monitoren en voorbereiden op AI. Met Nasuni IQ kunnen bedrijven snel gebruikspatronen inzichtelijk maken, proactieve beslissingen nemen rondom databeheer en intelligente inzichten leveren.
Omdat de hoeveelheid ongestructureerde gegevens bij bedrijven blijft groeien, is een uitgebreide strategie voor databeheer een belangrijk aandachtspunt geworden voor bedrijven die AI willen gebruiken. Gartner voorspelt dat grote bedrijven hun ongestructureerde datacapaciteit zullen verdrievoudigen tegen 2028.
Het Nasuni File Data Platform ondersteunt de volgende generatie data-initiatieven door ongestructureerde data te consolideren binnen een enkele wereldwijde namespace. Tegelijkertijd kan Nasuni bedrijven helpen snel en efficiënt van hun legacy NAS-infrastructuur af te stappen met haar Professional Services-aanbod.
Met Nasuni IQ krijgen platformgebruikers de volgende functies: verbeterd inzicht in hun data-infrastructuur, met dashboards en monitoring die een gedetailleerd beeld geven van alle gebruikersactiviteiten, gebruikspatronen en verbruik. Bovendien kunnen gebruikers data proactief beheren, anticiperen op opslagbehoeften en regels implementeren om bronnen effectief toe te wijzen. Nasuni IQ kan ook worden gebruikt om ongestructureerde data te verzamelen ter ondersteuning van geavanceerde analyses en AI-initiatieven.
“Naarmate meer bedrijven overstappen op AI en geavanceerde analytics, zal het begrijpen en beheren van de data die deze tools voeden de sleutel zijn tot hun succes”, zegt Russ Kennedy, Chief Product Officer van Nasuni. “Nasuni’s Data Platform consolideert data silo’s in een cloud-objectopslag en geeft bedrijven vervolgens het inzicht om hun data in te zetten voor de volgende generatie intelligence tools.”
“Nasuni IQ is een waardevol hulpmiddel geworden voor het monitoren van onze file data”, zegt Rob Ruggiero, Global Infrastructure Architect bij SGSCO. “Met de intuïtieve functies kunnen we moeiteloos de meest actieve gebruikers volgen, dynamische mappen monitoren en waardevolle inzichten krijgen in file interactions. De mogelijkheid om hotspots te identificeren en file movements te traceren heeft onze monitoringmogelijkheden verbeterd, waardoor we de samenwerkingspatronen van onze data kunnen visualiseren. Nasuni IQ is duidelijk een betrouwbare bondgenoot voor iedereen die zoekt naar een praktische boost in de efficiëntie van file share datamonitoring.”
De lancering volgt op weer een succesvol jaar voor Nasuni in 2023 waarin 46 procent groei werd geboekt wat betreft nieuwe klanten en 118% in netto-omzetbehoud.
Klik hier voor meer informatie over Nasuni IQ.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht