Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente,

NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE: GROTE TEVREDENHEID BIJ UT-STUDENTEN OVER HUN OPLEIDING

Studenten van de Universiteit Twente zijn in grote mate tevreden over de opleiding die zij volgen. Dat beeld komt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt. In de algemene waardering van de opleiding scoort de UT gemiddeld 3,97 op een schaal van 1 tot 5, waarmee de UT op plek twee van alle (voltijds)universiteiten staat. Alleen de universiteit in Wageningen scoort nog hoger.

Steevast doet de Universiteit Twente het goed in onderzoek naar studenttevredenheid. De score van 3,97 is zelfs nog 0,02 hoger dan een jaar geleden. Daarmee klimt de UT een plekje in de vergelijking met andere universiteiten. Opvallend genoeg scoorde, op één na, alle universiteiten beter dan in 2022.

In de NSE worden studenten over uiteenlopende onderwerpen bevraagd, zoals algemene tevredenheid, inhoud en opzet van het onderwijs, aansluiting op de beroepspraktijk of beroepsloopbaan, docenten en studiebegeleiding. Op alle thema’s scoort de UT boven het landelijk gemiddelde. Op het thema studiebegeleiding is de waardering het hoogst, met gemiddeld het cijfer 4,03. Dat is liefst 0,28 punt hoger dan het landelijk gemiddelde. Op voorbereiding op de beroepspraktijk is de score het laagst, 3,52, al is die score nog steeds 0,2 punt hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht