Industry Wire

Geplaatst door Natuurhuisje

Natuurhuisje is Airbnb een stap voor

Natuurhuisje is als eerste boekingsplatform erin geslaagd om te voldoen aan de PSD2 wetgeving. PSD2 is de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. Natuurhuisje heeft hiervoor de handen ineen geslagen met haar partner Online Betaalplatform en biedt hiermee gasten de mogelijkheid hun verblijf in de natuur gemakkelijk én vooral veilig met iDEAL te betalen.

Natuurhuisje biedt een platform voor vakantiehuisjes in de spreekwoordelijke ‘middle of nowhere’. Op het moment heeft het platform meer dan 7000 natuurhuisjes door heel Europa. Het afgelopen jaar ging er voor 20 miljoen euro aan transactiewaarde door het platform. Fun fact: het bedrijf heeft ruim 200.000 volgers op Facebook.

C2C betalingen

Ruim 80% van de verhuurders van Natuurhuisje is een consument. Tot voor kort was het niet mogelijk om betalingen tussen de gast (c) en de verhuurder (c) te faciliteren. “ Aangezien de meerderheid op ons platform om C2C transacties gaat was dit voor ons een mooie kans om hier snel in te duiken ”, aldus Tim van Oerle (Algemeen directeur, Natuurhuisje). Consumenten verwachten voor het boeken van een natuurhuisje hetzelfde als voor het kopen van alle andere producten die je online kunt kopen. Dit moet dus op een veilige en snelle manier mogelijk zijn.

Té veilig voor SGR

Natuurhuisje is samen met OBP in gesprek gegaan met Stichting Garantiefonds Reisgelden. “ Tijdens het gesprek gaf de SGR aan dat de manier waarop wij onze betalings flow nu hebben ingericht té veilig is en dat er geen garantiefonds, een voorwaarde voor deelname, nodig is. Inmiddels zijn we samen met de SGR aan het kijken hoe we met deze nieuwe manier van betalen toch samen kunnen werken. ” De gast loopt met de nieuwe flow géén enkel risico bij faillissement van Natuurhuisje. Dit omdat alle bedragen veilig in een kluis staan van een stichting derdengelden en nooit op de rekening van Natuurhuisje zelf. Het wordt pas uitgekeerd wanneer Natuurhuisje, de verhuurder (en wanneer van toepassing) de gast er recht op heeft.

Eerste resultaten veelbelovend

Ruim 30% van de verhuurders hebben meegedaan in een pilot en daarmee betalingen in hun account geactiveerd. De rest zal snel volgen verwacht Van Oerle. We zien dat natuurhuisjes die deze functionaliteit in hebben geschakeld tot 60% meer boekingen binnen halen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht