Industry Wire

Geplaatst door StepStone Solutions

Nederlander wordt Directeur StepStone China – Asia Pacific

Leiden/Londen – 11 maart 2009 – StepStone, een van de wereldleiders op het gebied van human capital management diensten, benoemt de Nederlander Erik Schmit (41) als Managing Director Asia Pacific en als General Manager voor alle StepStone activiteiten in Groot-China. Met dertien jaar seniorervaring in de technologie-industrie en in internationale markten, gaat Schmit nu de groeiende Chinese dochteronderneming van StepStone leiden.

Schmit was regiodirecteur van StepStone voor West-Europa waar hij met succes verantwoordelijk was voor de Benelux, Frankrijk, Italië en Scandinavië. Hij vertrekt naar Azië met als basisplaats Hong Kong na meer dan zeven jaar in verschillende senior verkoopposities bij StepStone actief te zijn geweest. Voorafgaand aan zijn loopbaan bij StepStone was Schmit werkzaam als Sales Director bij MrTed Ltd en als Managing Director voor Exact Software in Zwitserland. Schmit blijft in zijn nieuwe positie in Azië rapporteren aan Matthew Parker, Managing Director van StepStone Solutions.

De benoeming van Schmit volgt op de recente acquisitie van StepStone van de resterende 30% van haar Chinese dochteronderneming. StepStone zette de eerste stappen op de Chinese markt in 2008.

Collin Tenwick, CEO StepStone, licht toe: ‘Wij zijn verheugd de nieuwe rol van onze topmanager Erik Schmit als Managing Director Asia Pacific aan te kondigen. De verhuizing van Erik onderstreept onze wereldwijde ambities. Zijn sterke sales ervaring, managementvaardigheden, focus op klanten en zijn sterke gevoel voor de rol van StepStone binnen de internationale markten, bieden een groot voordeel voor onze groeikansen in China.’

Over StepStone
StepStone is een leidende internationale leverancier van human capital management (HCM) software en diensten. De technologie van StepStone ondersteunt organisaties bij het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent. StepStone werd in 1996 opgericht in Noorwegen. Sinds 2000 is het bedrijf beursgenoteerd in Oslo en sinds 2008 ook in Londen,

StepStone beheert enkele van de grootste Europese talentennetwerken die werkgevers koppelen aan potentiële medewerkers en een complete reeks HCM softwareoplossingen bieden Via het uitgebreide talentnetwerk in Europa heeft StepStone inzicht in de behoefte en wensen van de arbeidsmarkt en kan StepStone hoogwaardige innovatieve HCM oplossingen ontwikkelen.

Het omvangrijke portfolio van software en diensten van StepStone stelt organisaties in staat efficiënte HCM processen in te richten zoals werving en selectie, talentmanagement, performance management, compensatiemanagement, vaardigheden- en competentiemanagement, carrière- en opvolgingsplanning, training en development management.

Per eind 2008 gebruikten wereldwijd meer dan 16.000 organisaties, waaronder leidende multinationals zoals Deutsche Telekom, Aviva, PricewaterhouseCoopers, AstraZeneca, ThyssenKrupp, Fiat en Telefonica, de software en diensten van StepStone. StepStone werkt in 16 landen met meer dan 900 mensen. In Nederland werkt StepStone onder meer voor Philips, AkzoNobel en Raet.

Zie ook: www.stepstone.com.

Contact voor de media
Veronique van Zanten
stepstonesolutions@koningvogel.nl
t: + 31 (0) 6 518 31 707

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht