Industry Wire

Geplaatst door Kepler

Nederlands AI bedrijf Kepler Vision Technologies breidt uit naar Noorwegen

Amsterdam, 12 juli 2022 – Kepler Vision Technologies – een wereldleider in de ontwikkeling van vision-gebaseerde menselijke activiteit herkenningssoftware – kondigde vandaag een samenwerking aan met de Noorse zorg ICT Provider NESK waarbij zijn computer vision software zal zorgen voor het welzijn van oudere patiënten in verzorgingshuizen en ziekenhuizen in Noorwegen.

Kepler Vision’s Night Nurse oplossing is een computer vision gebaseerd lichaamstaal detectie systeem dat in staat is om vallen, ongemak bij de patiënt en dwalen te detecteren en het verplegend personeel te waarschuwen zodat ze onmiddellijk kunnen reageren. Door het combineren van machine learning training en computer vision, overtreft KNN o.a.; bewegingssensoren, bed matten en draagbare monitoringsystemen met het verminderen van valse alarmen, waardoor de druk op het verplegend personeel enorm vermindert en er tijd vrijkomt voor meer persoonlijke zorg.

NESK is een ICT-leverancier voor de gezondheidszorg die oplossingen biedt om het welzijn van patiënten in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en in tehuizen te garanderen. De oplossingen die het aanbiedt zijn ontworpen om het verlies van autonomie te beperken, en om professionele zorg beter te coördineren en te leveren in alle omgevingen waar het nodig is. Het biedt een uniek platform voor allerlei oplossingen die essentieel zijn voor het verbeteren van het leven van mensen in de ouderenzorg, door oplossingen voor; valdetectie, hulp op afstand, medische monitoring op afstand, draadloze patiëntsignaleringssystemen en paniekalarmen.

Dr Harro Stokman, CEO en oprichter van Kepler Vision zei: “NESK is marktleider op het gebied van integratie van zorgtechnologieën in een geavanceerd zorgstelsel als dat van Noorwegen en is daarom de perfecte partner om de voordelen van Kepler Night Nurse oplossing toe te lichten – waardoor het voor zorginstellingen en medische faciliteiten veel eenvoudiger wordt om te profiteren van de voordelen die wij bieden op het gebied van patiëntenzorg en werkdruk van het personeel”.
Andrè Larsen, CMO van NESK, voegt toe: “Kepler Night Nurse is een uitstekende aanvulling op ons pakket van beschikbare zorgoplossingen. De mogelijkheid om het personeel te waarschuwen voor een reeks van potentiële gevaren – zoals vallen, in en uit bed stappen, in en uit de badkamer stappen, inactiviteit, enz. – betekent dat het enorme mogelijkheden biedt om de werklast van het personeel te verminderen en het leven van de mensen die risico lopen te verbeteren. Het feit dat Kepler Night Nurse werkt ongeacht de positie van het bed, stoelen, tafels en ander meubilair maakt het veel gemakkelijker te bedienen, en te integreren in de gevestigde praktijken van een zorginstelling. We zijn zeer onder de indruk van het potentieel van Kepler Vision om het leven van zowel patiënten als personeel in zorgomgevingen te verbeteren en kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken om de oplossing in de toekomst in meerdere instellingen te introduceren”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht